Salgın ve deprem gündemi

Salgın ve deprem gündemi

6.11.2020 13:37:43

Silivri Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşiminde gündem dışı açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, gündemimizin en can alıcı maddeleri olarak süreklilik kazanan salgını önleme ve depreme hazırlık faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Deprem kendini unutturmuyor, salgın yaz döneminde kapıldığımız rehavetin acısını çıkartıyor. 2019 ile başlayan 2020 süresince devam eden deprem ve salgın önlemleri güncelliğini koruyor.

“REHAVETE KAPILDIK, RAKAMLAR YÜKSELİYOR”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, salgınla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgilendirmede bulundu: “İstanbul Valimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürümüz ve 39 ilçe belediye başkanımız telekonferans sistemiyle dün gerçekleştirilen toplantıda fikir alışverişinde bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğümüz bilgilendirme yaptı. İstanbul ve ilçelerinde neler yapabiliriz bunu konuştuk. Ülke ve Silivri olarak da salgının ilk günleri olan Mart ayında, ciddi kısıtlamalarla birlikte süreci hafif atlattık. Sonsuza kadar saklanamayacağımız aşikar. Sosyal hayat, ticaret devam ediyor. Çocuklarımızın okulları ve iş hayatımız v.s sürüyor. Son süreçte biraz fazla özgürce, maske, mesafe ve hijyen kurallarını da hiçe sayarak yazın rehavete kapıldık. Bunun sonucunda da şuan vaka rakamları yukarıya doğru gidiyor. Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulu, bu konuda her akşam uzun uzadıya değerlendirmeler yapıyorlar.

“YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ”

Silivri, İstanbul'daki birçok ilçeye göre çok çok iyi durumda. Bu işi gevşetelim anlamına gelmesin. Vefa Destek grubuyla, Kaymakamımızla, İlçe Sağlık Müdürümüzle, devlet ve özel hastanemiz yetkilileriyle sıkı diyalog ve iş birliği içerisindeyiz. Belediyemiz imkanlarını seferber ettik. Hem iş gücü, hem araç ekipmanda, yetişmekte zorlanıyoruz.

Filyasyon dediğimiz hadise çok önemli. Korona testi pozitif çıkan bir vatandaşımıza, son bir hafta veya üç günde kimlerle yakın temasta bulunduğu soruluyor. Bu kişilerin tamamı 14 günlük karantinaya alınıyor ve filyasyon ekibinin sistemine yükleniyor. Bunların evlerinden hiçbir şekilde dışarı çıkmalarına izin verilmiyor.

HES kodu uygulamaları da bunun için önemli. Tabi ki ilçelerde 1000 hasta varsa, minimum 3-5 bin takip edilen vatandaşımız oluyor. Takdir edersiniz ki bu 3-5 bin kişinin evine gidilebilmesi için gece-gündüz çalışan filyason ekipleri var. Bu ekiplerin içerisinde belediyelerin de verdiği destek söz konusu. İlçe Sağlık Müdürlüklerinin 2-3'ten fazla aracı yok. Bu işin takibi için ise minimum 15-20 araç lazım. Bazı ilçelerde 30-40 araç bile yetmiyor.

Bu çalışmalara destek veren hem belediyedeki arkadaşlarıma hem Vefa Sosyal Destek ekiplerine teşekkür ediyorum. Biraz daha temkinli olalım. Belediyemizde de salgına yakalanan mesai arkadaşlarımız var. Salgınla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK BİR İLKE İMZA ATTIK”

Başkan Yılmaz, İzmir'de biten arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin de şunları paylaştı: “Depremde hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Silivri Belediyesinin belki tarihinde bir ilke imza attık. Doğa afeti sonrasında şehir dışına arama-kurtarma ekibi yolladık. Özellikle hasarlı binaların yıkımında eğitim almış arkadaşlarımızın olduğunu İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ile paylaştık. Hızlı bir şekilde kendilerini İzmir'e yolladık. Oradaki çalışmaların içinde bulundular.

“HASARLI BİNALARIN TESPİT ÇALIŞMALARINA 4 MÜHENDİSLE DESTEK VERDİK”

Akabinde yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şuan İzmir'deki tüm binaların kontrol edilmesi adına belediyelerden mühendis ve araç desteği istedi. Dört mühendis arkadaşımızı 10-15 gün süreyle İzmir'de bu çalışmalara destek vermeleri üzerine yolladık.

Yine acınız acımızdır dedik Silivri Belediyesinin yardım tırını yola çıkardık. Acil ihtiyaç duyulan malzemeleri ulaştırdık. Bu tarz afetlerin bir daha yaşanmaması, açılan yaraların kısa sürede kapanması dileğimiz.”

 

YORUM YAP