Şair-Yazar Özgür Mercan okurlarıyla buluştu

Şair-Yazar Özgür Mercan okurlarıyla buluştu

21.02.2020 10:46:23

Şair-Yazar Özgür Mercan, düzenlenen Söyleşi ve İmza Günü etkinliğinde okurlarıyla buluştu ve kitaplarını imzaladı.  

Öğretmen yazarlarımızdan Özgür Mercan, 19 Şubat 2020 tarihinde, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Şubat Ayı etkinlikleri kapsamında, Önder Yılmaz Sahnesi'nde okurlarıyla bir araya geldi. Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı okulu Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aksünger, Müdür Yardımcısı Muhammed Sıddık Demiroğlu, öğretmen ve öğrenciler, ailesi ve dostları etkinliğinde kendisini yalnız bırakmadı.

Kuleli Askeri Lisesi, ardından Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü mezunu olan Mercan, lise yıllarından beri edebiyata meraklı olduğunu ve o dönemde şiir yazmaya başladığını paylaştı. Edebiyat öğretmeninin desteği ve yönlendirmesiyle yaptığı çalışmaları dile getiren Mercan, kendisinin de dediği gibi iyi dostların katkısıyla 2014 yılında Artshop Yayınları'ndan “Bir Zenciyi Sevebilmek” adlı öykü kitabını, 2016 yılında Truva Yayınları'ndan “Kara Köpek Büyüsü” adlı romanı, 2018 yılında Artshop Yayınları'ndan “Bin Sevmek” adlı şiir kitabı ve 2019 yılında yine Kutlu Yayınları'ndan “Siyah Kuşlar” adlı ikinci şiir kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Roman, öykü ve iki şiir kitabını edebiyata kazandıran Özgür Mercan, konuklarına şiirlerini dinletti ve onların sorularını yanıtladı.

Etkinliğin sonunda Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aksünger, okulu adına Mercan'a buket çiçek sunarken, Kültür Merkezi Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, belediye adına kendisine şilt takdim etti.

Özgür Mercan, etkinlik sonunda “Bir Zenciyi Sevebilmek” adlı öykü kitabını, “Kara Köpek Büyüsü” adlı romanı “Bin Sevmek” ve “Siyah Kuşlar” adlı şiir kitaplarını okurları için imzaladı.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP