XXXXX

Sahip Çıkışlar

Tartışmalar uzadıkça temelde sıkıntının etkinliğin amacının yeterince anlatılamamasından kaynaklandığına daha da emin oluyorum. Halkla İlişkiler’den rica edelim bir daha önümüze bir şey koyduklarında ‘kullanma kılavuzunu’ da zahmet edip eklesinler. Yeni karmaşıklıkları engellemiş oluruz, tanıtım ve halka tanıtmakla yükümlü oldukları merciin de başına püsküllü uğraşlar açmamış olurlar.
Bu konuyla doğrudan alakalı değil ama bağlantı olduğunu düşünüyorum; Özcan Işıklar, muhalefetin tuzağına düşerek sıkça siyaset sahnesine giriyor. İlçe Başkanından bu denli sık rol çalmasına hiç gerek yok. Kaldı ki bu durum Silivri’nin belediye başkanı kimliğine zarar veriyor. Kendini ifade edeceği alan yerel yönetim, herkesin olmak istediği yer; İKTİDAR. Hem de en tecrübeli ve donanımlı olduğu alan. Siyaseti siyasetçilere bırakıp, belediyecilikteki marifetlerini konuşturduğunda daha rahat bir nefes alacağı kanaati hakim genel değerlendirmelerde.
Bu akşam AKP’de ve CHP’de genişletilmiş örgüt toplantıları yapıyor! Özcan Işıklar, gün içinde basına, akşam da örgüte 1 yıllık faaliyetlerini anlatacak.

İktidar bir yılını doldururken dikkatimi çeken bir husus daha var sizinle paylaşma ihtiyacı duyduğum. Özcan Işıklar, aday adaylığı serüvenine atılırken yanında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan vardı. “Bir kar topu gibi çoğalacağız” diyordu. Öyle de oldu. Ama gerek aday adaylığı, gerekse aday olduktan sonraki süreçte Işıklar’ın kazanmasına, başarmasına bırakın inanmayı, katkı sunmayı daha beter paçasından tutup aşağı çeken insanlar bugün en ateşli savunucuları ve hizmetkarları konumunda olunca ister istemez ‘nereden nereye’ diye düşünüyorsunuz. Son sergi mevzusu aslında bahane. En ufak bir hatanın yarattığı çatlaklıklardan sızma gayreti. Etkinliğin eleştirilecek tarafları olduğunu kabul ediyorum, ben de yapılan hataları söylüyorum ama bunun için Işıklar’ın kimseyi harcamasına gerek yok. Sadece kendisine inanan insanlara bugün, bu sefer ‘iyi gün dostları’nın kar topu gibi çoğaldığı ortamda, dün onların kendisine sunduğu güvene layık olduğunu kanıtlaması lazım. Kötü gün dostlarını, iyi gün dostlarından ayırması zorunluluğu ve tabi ki kamuyu yönetirken hata ve vicdanını rahatsız eden unsurların asgariye indirilme ihtiyacından söz ediyorum.
Herkes en iyi çalışacağı ekibi kurma şansına sahip olmalı. Ömer Çetin, Işıklar’ın ekibine iktidar olduktan sonra girmediğine göre hataları olursa da daha geniş bir hoşgörüyle değer görebilir. Kaldı ki o serginin maliyeti nedir Allah aşkına!? Bu kadar tartışmaya bile değmez. Ortada ne düzeltilmeyecek bir durum ne de geri dönüşü mümkün olmayan bir kayıp var.
Mesajı aldık önümüze faaliyet raporlarına bakalım!

Dünkü Meclis’te dikkate değer komisyon seçimleri var.
İktidar, encümen üyelerini komple değiştirdi. Tülay Sinkil, Doruk Bulut ve Fevzi Arslan giderken, Bora Balcıoğlu, Suna Göçengil ve Şener Yüksel yeni encümen üyeleri seçildi. Muhalefet bu seçime boş oylar ile karşılık verdi.
Plan Bütçe Komisyonu’nda iktidar kanadından Yılmaz Kandemir ve Cengiz Aksu yerlerini korurken, Nazif Konuk gitti yerine Seval Fildişi Çolakoğlu geldi. AKP de bu komisyondaki iki üyesini değiştirdi. Yalçın Yönet ve İnci Aydar’ın yerine Sezgin Emir ve Lütfü Vardar önerilerek, seçildi. Sezgin Emir’e yönelik saldırılar arttıkça AKP kendisini daha fazla sahipleniyor.
Süheyl Kırkıcı, İmar Komisyon Başkanlığını bir dönem daha yürütecek anlaşılan. Bu komisyondan önümüzdeki dönem için ayrılan tek isim iktidar kanadı temsilcisi Cengiz Aksu. Aksu’nun yerine Melih Yıldız görev yapacak. Muhalefetin üyeleri Saffet Sert ve Zeki Tüfekçi de konumlarını muhafaza eden isimler.
Bu arada Süheyl Kırkıcı’nın yaşadığı sağlık sorunundan söz etmiştim geçtiğimiz hafta. Endişelenecek bir sıkıntı kalmamış. Yani beklenen iyi haber geldi.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE SEMİNER
İnşaat Mühendisleri Mustafa Yazıcı’nın Silivri Temsilciliğinde “Şehir içi derelerin düzenlenmesinde dünyadaki son gelişmeler” konulu bir seminer gerçekleştirecek. 7 Nisan 2010 Çarşamba günü 14.00-17.00 saatleri arasında Silivri Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak etkinliğe konuşmacı olarak Prof.Dr. Necati Ağıralioğlu katılacak.

YORUM YAP