XXXXX

Şahin Nihayet Emin Şekilde Kanatlanacak

Hüseyin Şahin’in CHP İlçe Başkanlığı’na atanması ile ilgili süreç büyük ölçüde kesinleşti gibi görünüyor. Siyaset bu, akşamdan sabaha değişebilir de. Bunun için temkinli şekilde değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz ne olur ne olmaz diye. Yine de şunu söyleyebilirim Şahin’in atanması olması gereken. Daha bir yıl önce kongre ile seçilmiş bir yönetim var ve onlar kendi içinde oybirliği ile bir tercihte bulundu.
Şahin, siyasette hep etken bir rol oynadı. Kimi zaman perde önünde çoğu zaman arkasında ama hep özellikle CHP ile ilgili önemli virajlarda yerini aldı. İlçe Başkanlığı görevini çok hassas bir dönemde devralıyor. Bu işin acemisi olmadığını hepimiz biliyoruz da Silivri eski Silivri değil unutmamak lazım.
Örgüte Başkanlık, genel seçim, milletvekili aday adaylıkları ve belediye yönetimi ile koordinasyon, ilişkiler Şahin’in gündemindeki en önemli başlıkları oluşturacak. Bunların alt açılımları ve gündemin getirdiği konular ayrıca özen gerektirecek.
Şahin, ekibini çok iyi toparlayarak taban ve tavanın beklentilerini en yüksek şekilde karşılamak için gücünü kullanmalı. Silivri ile ilgili üstlenilen sorumluluklarda kişinin tek başına üstesinden gelmesi zordu ama artık imkansız. Sadece Şahin’in çalışmasıyla olmayacak; yönetimindeki ve görev verdiği insanları çalıştırabilmeli.
Uzun lafın kısası işi çok zor. Tahmin etiğinden de zor. İlçe Başkanı olduğu için sevinemeden bunu anlamak zorunda kalacak. Ve işte orada esas mesele ortaya çıkacak.
Devamı 02 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP