XXXXX

Şahin: Kimse Önüne Geldiği Gibi Demeç Verip Partiye, Belediyeye Küfredemeyecek

CHP Silivri İlçe Örgütü’nde bazı yönetim kurulu üyelerinden kaynaklı huzursuzluklar için İlçe Başkanı Hüseyin Şahin harekete geçti. İstanbul’a giderek, görüşmeler gerçekleştiren Şahin’e son durumu sordum: “Biz değerleyip toparlayıp, yönetim ve meclis nasıl olacak onun yöntemlerini arıyoruz. Başka yolu yok. Kimse önüne geldiği gibi demeç verip partiye, belediyeye hakaret edemeyecek. Parti başı boş değil” dedi.
CHP İlçe Yönetiminde yaşanan huzursuzluğun adresi eski. Şimdi anlam ve taraf değiştirmiş olsa da dert aynı esasında… Sorunlar ise otorite boşluğu ve disiplinsiz davranışlara gösterilen müsemmadan kaynaklanıyor. Şahin, sorunu algılanmış ve gereğini yapmaya kararlı. CHP’de ilçe kongresi öncesinde bazı değişiklikler gündeme gelecek gibi.
Herkesin kendini koruma hakkı var, iktidarın da, muhalefetin de…
Demokrasinin de…

KENT KONSEYİ’NDEN
AYRILIK HABERLERİ
Değişim demişken Kent Konseyi’nde de taşlar yerinden oynuyormuş aldığım duyumlara göre… Kadir Baran, Dilruba Önal ve Bahadır Halvacıoğlu konseyde bulundukları görevlerden ayrılıyormuş. Varlıkları bir şey fark etmediği için yokluklarının da bir etkisi olmayacak. Merak etmesinler. Oraya gelip, bir şey yapmadan yükseleceklerini sananlar boylarının ölçüsünü aldı nihayet!

BİR SİYASETÇİNİN YORUMU
Dünkü köşe yazıma istinaden arayan çok sayıda okuyucum, tebriklerini iletti. Aralarında Silivri siyasetinin etkin isimlerinden biri vardı ki söylediklerinin bir kısmını mutlaka sizinle paylamam gerekiyor.
“Yılmaz Kandemir bütün akrabalarını belediyeye doldurdu istediği bir şey olmayınca yola çıktığı ekibi terk etmeye kalkıştı. Bu durumda zaten gitmesi gerekir. Özcan Işıklar, sessiz sakin olarak görünür ama kendisini kullanan veya art niyetle yaklaşanlara hiç beklemedikleri şekilde darbe indirir.
Kimse ondan bugünkü tutumu ve yaptığı işleri gerçekleştirmesini ummazdı. Özellikle Metin Karakaş ile son günlerde girdiği polemiklerde sağladığı üstünlük büyük ses getiriyor.
Yaprak ve rüzgar örneği ile ifade ettiği mesele çok etkileyiciydi.
Bunları söylersek yanlış anlaşılabilir ama siz bunları yazın.”

KANDEMİR KONUSU
Silivri Belediyesi Satın Alma Sorumlusu Süleyman Tunca ve Araçlar Amiri Ayhan Öztürk’ün yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle görevlerinden alınmalarını belediye başkan yardımcılığına devam etmek için şart koştuğu iddia edilen Kandemir’in Cuma günü yapacağı açıklama merakla bekleniyor.
Diğer yandan Öztürk ve Tunca’nın haklarında soruşturma talep ederek, izne ayrılması ayrıca bu soruşturmaların neticesi Kandemir’in istifa sürecinde önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
Belediye Başkan Yardımcılığından Yılmaz Kandemir’in istifa kararını ilan ederken açıklayacağı ayrılma gerekçeleri önemli… İddialarını kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ispat etmesi de gerekiyor.
Önemli olan bir diğer konu belediyede başlatılan soruşturmanın sonucu.
Ama şu bir gerçek ki Işıklar ve Kandemir ikilisi  yolun sonuna geldi. İstifa süreci ve suçlamalara maruz kalanların akıbeti bir yana, Kandemir’den boşalan koltuğa oturacak isim kulislerde merak edilmeye başlandı.
Pek çokları da “Kandemir istifa etmez” diyor hala… Bence devam etmesi oluşan koşullar altında sadece kendisiyle Işıklar’a değil, herkese ve her bakımdan zarar.
Hani bir söz var: “Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla doludur” diye... Giderken de kalırken de sakın yerinizi kimsenin dolduramayacağını düşünmeyin, dolduruluyor...

Haberin devamı 04.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP