XXXXX

Sahİl sancısı

İBB’nin sahil şeridindeki düzenlemeleri yakın markaja alması siyaseti de gündemi de hareketlendirdi. Bölge esnafının tedirginlik mevzusuna hiç girmek istemiyorum.

KARAKAŞ: IŞIKLAR, YASALARI HİÇE SAYDIĞI İÇİN SIKINTI OLUYOR
Dün düzenlediği basın toplantısında AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’a konu soruldu… "Siz mi şikâyet ettiniz” diye… Birçok kişinin aklındaki soruyu gazeteci arkadaşlar doğrudan muhatabına sordu. Karakaş, "En büyük korkum balıkçılar çarşısı ve mendirek üzeri. Belediye Başkanı yasaları hiçe sayarak hareket ettiği için sıkıntılar kaçınılmaz oluyor. Bu yerler verilirken veya yapılırken, yazısı yazılmalı, proje ile kiralama yoluna gidilmeliydi. Yerler Milli Emlak’a ait. Şimdi buradaki insanlar bizi arıyor, "Başkanım yıkımı durdurun” diye. Tabi ki siyaseten gücümüzü kullanıyoruz. En azından yapılan yerlerin yıkılmaması için. Denetimlerin bizimle ilgisi yok. Durdurmaya çalışıyoruz. Keşke Belediye Başkanı projeleri onaylatıp, izin aldıktan ve kiralamaları gerçekleştirdikten sonra bu çalışmaları yapsa.

IŞIKLAR: DENETİMLER ESNAFIMIZI HUZURSUZ ETMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ
Dün akşam saatlerinde CHP İlçe Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sahil şeridinde bulunan tüm işletmelerin yasal ve ruhsatlı olduğunun altını çizerek, "İBB’nin kaçak yapı tespit etmiş gibi sahil şeridinde bulunan işletmeleri denetim altına alması, esnafımızı huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mimarsinan Mahallesi Kumluk Mevkii’nde başlatılan çalışmaların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulmasına tepki gösterdi. Başkan Işıklar, ilçe genelinde yapılan düzenleme çalışmalarının bölgede ticari hareketlilik yaratarak, hizmet sektörlerinin gelişmesi ve Silivri esnafının daha çok iş yapması için yapıldığının altını çizdi.

İŞLETMELERİN TAMAMI TERKLİ ALANDA
Büyükşehir ekiplerinin Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya kadar Silivri Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları denetlediğini ifade eden Başkan Işıklar; "Bu denetimlerin esnafımızın rahatsız edilmesinden ve huzursuzluk yaratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Sahil şeridinde faaliyette bulunan tüm işletmelerimiz ruhsatlı ve Encümen Kararı ile çalışmalarına devam ediyorlar. Hiçbirisi kıyı kenar çizgisinde yer almadığı gibi kamuya terkli alanda kalıyor. Sahil şeridimizde Silivrili hemşerilerimizin ailece dolaşabileceği, gönül rahatlığı ile gezilebilecek alanlar oluşturmaktan başka bir amacımız yok” dedi.
Umarım ki süreç kimsenin canı yanmadan çözüme kavuşur!

KARAKAŞ: PARTİM NE İSTERSE ONU OLURUM
AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın basın toplantısında bugün yer vermediğimiz genel siyaset ve yerel konular, özellikle MEF Üniversitesi hakkındaki değerlendirmeleri yarın gazetemizden takip edebilirsiniz. Basın toplantısı olurda 2014 yerel seçimleri konuşulmaz mı? Karakaş, aday olup olmadığı sorusuna bakın ne yanıt verdi: "Ben iyi bir belediyeciyim, iyi proje üretirim, başarılı bir ilçe başkanıyım… Megalomanca gelebilir… Partim derse ki "Sandık başkanı ol” onu da olurum. Bu konular zamanı geldiğinde konuşulur. Hele ki ilçe başkanı olarak benim herkesten çok daha hassas olmam gereken bir konu sorduğunuz.
4 yıldır tüm teşkilat mensupları, yöneticiler, belediye ve il genel meclis üyelerimle bir tarih yazdık. Seçimleri kaybetmemize rağmen hizmet ve yatırım kazandırmak için uğraştık. Muhalefette nasıl hizmet edileceğini gösterdik. Birçok ilçe bize gıptayla bakıyor; muhalefetteyken sahip olduğumuz hizmet bakış açısına. Ekibimle ne kadar övünsem az. Rekor bir oyla Silivri’de 2014 yerel seçimlerini kazanacağız.”

YORUM YAP