Sağlıklı beslenme eğitimi

Sağlıklı beslenme eğitimi

3.11.2016 10:22:55

Silivri Kadın Girişimciler Derneği adına Park Otel Toplantı salonunda,  Sağlık ve Çevre Komisyonunun organize ettiği, Çisem Çakır'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Çiğ Beslenme - Detoks - Sağlıklı Beslenmeyi Etkileyen Faktörler'' konulu sunum dün yoğun katılımla gerçekleşti.  Çakır, sağlıklı beslenme konusundaki önerileriyle adeta ezber bozdu.

Sunumda Çiğ Beslenme ve Detoks besinleri Silivri Kadın Girişimciler Derneği üyelerine tanıtıldı ve tarifler paylaşıldı. PH teorisini anlatan Çakır, asidik yüklü besinlerin vücuttaki oksijeni azalttığı, alkalin yüklü besinlerin ise artırdığını anlattı. Atom kuralları hakkında verilen bilgiler ışığında; bir atomda proton sayısı ve elektron sayısının birbirine eşit olması gerektiği, protonların çekirdekte ve elektronların yörüngede atomun dış kısmında bulunduğu, reaksiyona girenlerin her zaman elektronlar olduğu, artış ve azalış sağladığı vurgulandı. Hücre yapısı ve yanlış beslenme sonucunda uğradığı değişiklikleri paylaşan Çakır, hücre zarının yağdan oluştuğunu, seçici geçirgen ve esnek ve elektron yüklü özelliğini anlattı. Asitlenme durumunda hücrenin geçirgenliğinde azalma, esnekliğinde kayıp, yapısal bozukluklar meydana geldiği bunun da atıkları içeri hapsetmeyle sonuçlandığını ifade etti. Hasar görmüş bağışıklık hücrelerinin hatasız hücrelere saldırısı durumunda otoimun hastalıkların meydana geldiği ifade edildi. Hücre zarının sertleşip insüline duyarsızlaşması durumunda ise insülin direnci meydana geldiği aktarıldı. Beyindeki hücre zarı sertleşip serotonine duyarsızlaşması durumunda çağımızın hastalığı depresyonun meydana geldiği anlatıldı. Hücre yapısında sağlıklı işleyiş için asitlenen hücrelerin yok edilip yerine yenisinin getirilmesi gerektiği belirtilirken, bağışıklık sistemi hücrelerinin zarar görme durumunda hata tespit edilmez hale geldiği açıklandı. Bağışıklık sisteminden kaçan hücrede proton zararı devam ettiği taktirde, DNA'sı bozulan hücrelerin mutasyona uğradığı kendini gizlemenin başka yollarını bulduğu ifade edildi. Kanserin, hasarlı DNA'nın bulunduğu hücreye ait özellikleri unutarak kendini başkalaştırmasından meydana geldiği aktarıldı.
Detoks, toksinler ve detoksifikasyon yöntemleri hakkında verilen bilgilerle seminer devam etti. En fazla toksini çevremizden su, hava, gıda yoluyla aldığımız, elektromanyetik kirlilik ve psikolojik nedenlerle yüklendiğimiz ifade edildi.
Detoks için özel diyetler, nöralterapi, manyetik alan tedavisi, ortomoleküller tıp, supplementler, biyoinformatif tıp ve biomanyetik alan tedavileri, biofonton tedavisi, fitoterapi, homeopati, sauna, hamam, kaplıca, kolon temizleme ve ozon uygulamalarından en az bir kaçını aynı anda uygulamamız gerektiği aktarıldı. Çiğ beslenmenin önemine işaret edilirken sebzeler, meyve, kuru yemişler, yağlı tohumlar, filizler, deniz sebzeleri ve kurutulmuş gıdalara işaret edildi.

NEDEN ÇİĞ YEMEK DAHA İYİ?
Çakır, “neden çiğ yemek daha iyi'yi anlatırken kabukları soymanın yanlışlığını vitaminler ve minerallerin en çok kabuğa yakın yerlerde bulunmasıyla açıkladı. Haşlamada vitamin ve minerallerin suya geçtiğine dikkat çekti. Izgara, kızartma ve mikrodalga ile hazırlanan yemekte birçok mineralin yok olmasının yanı sıra, besinlerin hücreler için zararlı hale dönüştüğünün altını çizdi. Yani gıdalar pişirildiğinde; enzimleri tamamen yok oluyor, proteinlerin yapısı bozuluyor, vitamin ve mineraller ölmeye başlıyor, oksijen kayboluyor, immün sistemi üzerinde stres oluşturuyor. Canlı besinler; en doğal halde ve konsantre bir biçimde enzim, vitamin, mineral ve aminoasit içerirler. Doğru ve iyi bir emilim ve sindirim sağlarlar. Bio elektrik enerjisi-yaşam enerjisi açısından çok zengindirler. Fitokimyasallardan zengindirler. Alkalidirler. Oksiyjen ve antioksidan açısından zengindirler, serbest radikallerden tam korunma sağlarlar.
Yağ tüketimini azaltmak yerine iyi yağ tüketmenin önemine işaret edilirken, avokado, Hindistan cevizi, zeytin, çiğ kuruyemişler, çiğ yağlı tohumlar, soğuk sıkım yağılar, doğal tereyağı/sadeyağ, soğuk deniz balıkları tüketimine vurguda bulunuldu. Zeytinyağı ile kızartma ve yemek yapılmasının yanlışlığına işaret eden Çakır, 90 derece üstünde hazırlanan yiyeceklerde avokado yağı veya doğal tereyağı kullanılması önerisinde bulundu.

MEYVEYİ YEMEKTEN 3 SAAT SONRA TÜKETİN
Meyve tüketimi konusunda da ezber bozan Çakır, meyvelerin karıştırılmaması (sindirim süreleri farklı olduğu için) ve yemekten sonra 3 saat beklendikten sonra yenmesi gerektiğine işaret etti. Kilo vermek isteyenlerin akşam 16.00'dan sonra meyve tüketmemesi gerektiğini söyledi.
Hayvansal protein tüketimi, alkali su ve hangi hastalığa hangi bitkinin iyi geldiği konusunda bilgi vererek Çakır sunumunu tamamladı. Zerdeçal'ın her şeye yararı olduğu, kadınlar için civan perçemi, erkekler için keçi boynuzunun çok faydalı olduğunu söyledi.
İn raw we trust facebook sayfası, cisem@sianji.com mail adresinden Çisem Çakır'ı takip edebilirsiniz. www.inrawwetrust.com çalışma ve önerilerini izleyebileceğiniz internet sayfası.

SÜLEYMANOĞLU'NASÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Toplantıda Silivri Kadın Girişimciler Dernek üyeleri Başkan Aynur Süleymanoğlu'na sürpriz bir doğum günü pastası kesti. Ayrıca Süleymanoğlu da İlknur Sönmez Başkanlığında etkinliği düzenleyen Sağlık Komisyonu üyelerine güzel çalışma için teşekkür etti.

ANNE KIZ AŞKI DEFİLESİNE DAVET
Toplantıya katılan ve kısa bir süre sonra “Anne kız aşkı” defilesini gerçekleştirecek olan bayan girişimciler GNŞ Netsan Tasarım adına dernek üyelerini 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesinde yapılacak defilelerine davet ettiler.
Sevginar SALİ

YORUM YAP