XXXXX

Sağduyu hakim oldu

Genel siyasi atmosferin aksine Silivri Belediye Meclis toplantısı dün huzur verdi. İktidar ile muhalefetin gündemdeki konular sebebiyle gerilim yaşayacağını düşünerek toplantı salonunu dolduran meraklı kalabalığın beklentileri belli ki gerçekleşmedi ama iyi oldu. Çünkü olaylara neresinden bakarsanız bakın herkesin payına düşen huzursuzluğu ziyadesiyle yaşadığını söylemek mümkün. Daha fazlasına da hiç gerek yok. Herkesin gerekli dersleri çıkartıp, hesabını doğru yapması, konuşma ve davranışlarını tartması hepimiz için en iyisi olacak.
Işıklar’ın Silivri’de Taksim’e destek yürüyüşünde benimsediği yaklaşım tıpkı son basın toplantısında olduğu gibi son derce sağduyuluydu. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş yurt dışı programının ardından Silivri’ye döndü henüz konu hakkında bir açıklaması olmadı.
***
Bunun yerine Hüseyin Turan’ın "Gezi parkı bahanesiyle T.C Hükümetini zora sokmak ve düşürmek isteyen %25’e şunu hatırlatmak isterim karşınızda %51 var. UNUTMAYINIZ” açıklamasının kritiğini yapsak mı? Yüzde 25 rakamına nereden ulaştı bilmiyorum ama "Karşınızda %51 var unutmayınız” hatırlatması çok talihsiz olmuş. Bu rakamlar matematikçiler, fizikçiler için çok şey ifade edebilir ama bir siyasetçi için boş şeyler. AK Parti’nin gözüne gireceğim derken, Silivri’nin gözünden çıkmaksa niyeti ya da sadece gerçeklerle yüzleştirmekse kamuoyunu; başarılı bir hamle! UNUTMAYIZ… Demokrasilerde o ‘%51’, geri kalanın karşısında ve ya tehdidi olamaz! Olsa olsa güvencesi olur… Hükümetin bir uygulamasına karşı çıkıyor diye milyonlarca insanı vatan hainliğiyle itham etmek büyük talihsizlik…

TABAKOĞLU SİTEMLERİNE CEVAP
Geçtiğimiz gün bir cenazede karşılaştığımız Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu sitem etti. "Beni kötüleyenlerden demeç alıyorsun, iyi söyleyenleri yazmıyorsunuz” diye. Odaya yükselen tepkiyi görünce böyle düşünmesine hak vermek mümkün ama bu gerçeği yansıtmaz.
Oda başkanının basına güvensizliğine hak versem bile kendi üyelerine güvensizliği kondurmak istemem. Odanın da bir dergisi var çıksınlar sırasıyla Küçük Sanayi Sitesindeki bütün dükkânları gezsinler ve daha sonra hoşlarına giden yorumlara yer verip, diğerlerini yayınlamasınlar bakayım… O esnaf size iyi dileklerini nasıl iletiyor! Bizim hiçbir röportajda insanların görüş ve açıklamalarını sansüre uğratmamız gibi bir şey olamaz. İyi ve ya kötü kim ne söylüyorsa, eksiksiz aktarılır. Bugüne kadar yaptığımız röportajlar ile ilgili tek bir düzeltme yayınladık, Sayalar’ın AK Parti temsilcisinin… O da büyük ölçüde söylemek istediği ve ifade ettiği arasındaki farktan kaynaklanan bir durumdu.
İsimler belli, resimler ve ifadeler ortada. Yanlış ve ya eksik aktarılsa görüşler insanların bizi bulacağı adres belli. Ki bulurlar mutlaka öyle bir durumda…
Tabakoğlu’na bir kastımız yok, ama esnafın görüşleri de böyle. Sebebi ve sonucu Oda Başkan ve yönetimini bağlar, bizimle ilgili bir durum yok. Röportajlar konusunda bugüne kadar da teşekkür dışında bir tepki almadık. Ortaya çıkan tabloya kızmak, tepki göstermek ve ya altında başka bir şey aramak boşuna. Herkes kendi yaptıklarını, gözden geçirecek yanlış yaptığı yer varsa onu düzeltecek.
Yapılan açıklamalar belli, Tabakoğlu gidip kendini eleştirenlere sorabilir yapılanların gerçekçiliğini. A, şöyle de bir tarafı var vatandaş siyasetçi ve ya yöneticilere konuştuğu gibi konuşmuyor bizimle, daha rahat ve görüşlerini ifade etmekte özgür.
İyi ve güzel olanı toplum olarak takdir etme konusunda hep zayıfız, eleştirirken sesimiz her zaman daha yüksek çıkıyor o da ayrı mesele. Ama durum artı ve eksisiyle böyle, bizim bir kasıtla müdahale etme durumumuz yok. Yanlış düşüncelere kapılıp, meselenin gerçek yönünü ıskalamayın Sayın Tabakoğlu...
Hem bizim yayını eleştirebiliyorsunuz ne güzel, kendinizin hazırladığı oda dergisinde sizi hiç eleştiren görüşün olmamasını da bir düşünün. O mu normali, olması gerekeni ve ya gerçekte olan? Bunlara yönelik tepkiler vardı hep üyeleriniz arasında…
İki dönem size yönetim etkisi veren de bu üyeler, eleştirenler de sorunu onlarda ve ya bizde aramak yerine kendinizi sorgulayın. Daha iyi neticelere ulaşacağınız kesin.

TEKİN, TEMEL ATMAYA GELEMİYOR
Silivri Belediyesi bugün Mimar Sinan Mahallesi Çok Amaçlı Salonun temel atma tereni için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i ağırlamaya hazırlanıyordu. Taksim olaylarındaki kayıplar nedeniyle CHP Genel Başkanı ile birlikte Tekin’in bugün Cumhurbaşkanı ile görüşme yapması beklendiği için Silivri programı iptal edildi. Temel atma töreni saat 17.00’da ilan edildiği üzere gerçekleştirilecek.

YORUM YAP