XXXXX

Sadece Binalara Değil, Boş Alanlara Da İhtiyacımız Var

Silivri’de yapılacak işler bitmiyor, hayat devam ettiği sürece de yapılanlar ne kadar fazla olursa olsun, yapılması gerekenler bitmeyecek.
Tolga Emek’in son olarak haberleştirdiği eski devlet hastanesi hizmet binasını biz de diğer yerel basın mensupları da defalarca gündeme taşıdı. Üç yılı geçkin süredir binaya talip olmayan kalmadı, farklı hizmet alanlarında değerlendirilmesine dair müjdeli haberleri de kamuoyuyla paylaştık ama durum ortada. Kapısı, penceresi kırık, etrafı pislik kaplamış kontrolsüz bir bina ilçe merkezinin göbeğinde her geçen gün dökülmeye devam ediyor. Mevcut bina zaten kullanılamaz halde. Sağlık Bakanlığı ne şekilde değerlendirirse değerlendirsin mevcut yapı yıkılacak. Böyle harabe şekilde bekletmektense yıkıp, yerini temizlesinler de bari beklerken, tehlike yerine ferahlık yaratsın. Silivri Belediyesi, birkaç yıl önce yeri talep etti meydan yapılması şartıyla. Alamadılar tabi. Malum nedenler iktidar/muhalefet çekişmesinden başka bir şey gelmiyor insanın aklında. Kamuya ait bir alan sonuçta kamu yararına kullanılması gerekmez mi diye insanın aklına geliyor… Silivri’nin içine daha fazla bina yapılmasının önüne geçilse keşke. Üç göz odalı eski tek katlı yapılar yıkılıyor yerine onlarca apartman dairesi yapılıyor. Zaten dar olan sokakların halini biliyorsunuz benim anlatmama gerek yok.
Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu alanda ilçemizin en köklü ve kalabalık okullarından biri bulunuyor. Sabah, öğlen ve akşam okul çıkışlarında bölgede yaşanan trafiğe mutlaka denk gelmişsinizdir. Veliler sokak aralarında çocuklarını bekliyor, trafik kilitleniyor. Çarşının nefes alacak alanlara ihtiyacı var. Tam da bu noktada eski devlet hastanesi bölgeye artı yoğunluk getirecek şekilde değerlendirilmemeli. Sağlık Bakanlığı’na daha uygun bir yeri belediye mutlaka bulup, tahsis edebilir.
Silivri Belediyesi’nin yerle ilgili Sağlık Bakanlığı nezdinde bugüne kadar iktidarın sonuçsuz kalan girişimleriyle Ak Parti de ilgilenebilir. İlgilenmeli hatta. Merkeze yeterince bina yapıldı, kaldırılması mümkün olanın üzerinde bir ağırlık var zaten, sadece normal durumları düşünmeyin, olağan üstü bir durumda da merkezde ihtiyaç duyulacak ne kadar boş alanımız var?

AK PARTİ’DE SON DURUM
Ak Parti Silivri İlçe Başkanlığı kongrenin ardından yürütme kurulunu belirledi. Birkaç akşam önce de Metin Karakaş, yedek yönetimle toplantı yapmış. Ama küskünlerin sesi olarak algılanan Süleyman Atasoy’un katılmadığını öğrendim. Atasoy’un tepkisi alevlendikçe alevleniyor, toplantılara katılmadığına göre.
Böyle durumlarda sessiz kalmayı tercih eden veya perde arkasında konuşanların sesi olmak cesur bir hareket olarak görülür. Çevresinde sözlü olarak destek olanlar da vardır. Ama açık seçik bunu belirtmeye gelince çoğunlukta cesur yürekler yalnız kalır. Benden uyarması.
Haberin devamı 19.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP