Cemil Kenar

Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır

Doğru adam, doğru mekan, doğru zaman formülü önemlidir.

Birinin eksikliği sonucu olumsuz etkileyebilir. Bir iki sezon çıkış yapmış olsa bile henüz yolun başında olan hatta dün futbolu bırakıp bugün antrenörlüğe başlayanları göreve getiriyoruz ve takımı uçurmasını bekliyoruz.

İstisnalar olabilir.

Kısa vadede çözüm gibi görülebilir ama uzun vadede ve hedefi büyük kulüplerde beklenen başarıyı yakalamak için yeterli olmuyor.

Neden mi?

Bunu Ergin Ataman ve Fatih Terim üzerinden açıklamaya çalışırsak daha anlaşılır olabilir.

Efes Pilsen 25 yıl önce KORAÇ Kupasını kazandığında kadrosundaki sekiz oyuncu altyapıdandı. Ergin Ataman, Koç Aydın Örs'ün yardımcısıydı. Basketbolda ülkenin en iyi koçunun yanında pratik yaptı, kendisini geliştirdi. Sonra Baş Antrenör olarak çalışmaya başladı. Yılların getirdiği deneyim ardından birçok takımda şampiyonluklar kazandı. Bugün Obradoviç'in Fenerbahçe'sine, ÇSKA'ya 100 sayı atan, Euro Ligi kazanmaya en yakın koç haline geldi.

Fatih Terim, Ümit Milli takımda aynı zamanda Piontek'in yanında yardımcı olarak başladı. Ankaragücü'nde, Göztepe'de burnu sürtüldükten sonra Galatasaray'a geldiğinde nispeten portföyü olan ortama hakim biri olarak üst üstte şampiyonluklar yaşayarak UEFA Kupasını bile kazandı ve bu başarılarda yine altyapıdan 8-10 oyuncunun önemli katkısı vardı.

Fenerbahçe'ye bakıyoruz, ekonomik açıdan da kadro derinliği olarak da ülkenin en iddialı kulübü.

Hedefler büyük.

Şampiyonluk için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmıyor ancak Abdullah Avcı'nın yardımcılığından sonra Malatya ve Alanya'da iyi bir çıkış gösteren Erol Bulut kendi ekibi yerine yanına Fenerbahçeli eski oyunculardan kurulu bir ekiple göreve getiriliyor!!!

Bunların futbol kariyerine laf yok.

Belki ilerde çok başarılı teknik adamlar da olabilirler ama şu anda ilk antrenörlük deneyimleri ve bazıları alt liglerde bile tutunamamışlar.

Yani çaylaklar!!!

İşte bu nedenle sormak lazım.

Doğru Adam, Doğru Mekan tamam da zaman doğru mu?

İşte orası meçhul…

Futbolda teori ile pratik farklı sonuçlar verebilir. Onun için büyük takımlarda antrenörlük koltuğu dişçi koltuğu gibidir.

Başarının yolu acıdan geçer!!!

YORUM YAP