Rumeli’den “15 Temmuz Destanı” sergisi

Rumeli’den “15 Temmuz Destanı” sergisi

15.07.2020 15:00:15

İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri Kampüsünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4. yıldönümü dolayısıyla bir sergi düzenlendi.

Anadolu Ajansının hain kalkışmanın gecesini yansıtan fotoğraflarından oluşan etkinliğin açılışını Rektör Prof.Dr. Tamer Dodurka, Silivri Kaymakamı Ali Partal ile birlikte gerçekleştirdiler. Program salgın nedeniyle kurum içinde akademik ve idari personelin iştiraki çerçevesinde gerçekleştirilirken, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan da misafir olarak bulundu.

Sergi açılışını yapan Dodurka, “Ülkemizin siyasi tarihinde en hain olaylardan biri 15 Temmuz günü yaşanmıştır. Bu millet bütün dünyaya dışardan beslenen hainlere meşhur parlamentosunu teslim etmeyeceğini ve her koşulda demokrasisine sahip çıkacağını göstermiştir. Ancak bu esnada 251 vatandaşımız şehit olmuş 2196 vatandaşımız da gazi olmuştur. Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Rektör Bey ayrıca hain örgüte karşı dik duruş sergilediklerini ve gövdelerini siper ettiklerini ifade ederken demokrasi ile milli birlikten taviz verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Silivri Kaymakamı Ali Partal da 15 Temmuz'un önemine binaen yaptığı konuşmada milli birlik ve ruh vurgusunda bulundu, kalkışmanın yıldönümünde ilçemizde gerçekleştirilecek program hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

 

YORUM YAP