Rumeli’de Proje Ofisi açıldı

Rumeli’de Proje Ofisi açıldı

9.08.2019 10:03:00

WALD, UCLG MEWA ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) ana paydaşlığında yürütülen “Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Projesi” lansmanı, Moody's Cafe & Restaurant'ta düzenlenen kahvaltı etkinliği ile başladı. Daha sonra İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesinde kurulan proje ofisinin açılış töreni yapıldı.

WALD, UCLG MEWA ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) ana paydaşlığında yürütülen “Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Projesi” lansmanı, 8 Ağustos Perşembe günü, 09.30-11.00 saatleri arasında Moody's Cafe & Restaurant'ta kahvaltılı bir toplantı ile kaydedildi. Toplantıya İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, RUPAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman, WALD Akademi Direktörü Hülya Alper, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Metin Karakaş, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ile davetliler katıldı. Düzensiz göç sorununa ilişkin ortak çözüm yolları üzerinde fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda göç olgusu siyaset, sosyoloji, sosyal hizmet, ekonomi ve yönetim bilimi gibi disiplinlerin farklı bakış açıları ile değerlendirildi.

PROJE HAKKINDA
İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) olarak; Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)-WALD ile "Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Projesi" için karşılıklı işbirliği imza protokol töreni 27 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti. Proje kapsamında İstanbul, Midilli ve Suriye'de gerçekleştirilecek saha araştırmalarında elde edilen veriler, çalıştaylarla değerlendirilecek ve 5 (beş) farklı kentte ve Midilli'de gerçekleştirilecek çalıştaylar; yerli ve yabancı bilim insanlarını ve uluslararası kuruluşları bir araya getirecek. Günümüzde Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirliği özellikle iç ve dış göç bağlamında ele alacak projenin 3. etabında “Uluslararası Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Zirvesi” düzenlenecek. UCLG Genel Sekreteri Mehmet Duman ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından imzalanan anlaşma kapsamında ayrıca 30 lisans öğrencisine de staj imkanı sağlanacak.

ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE KURULAN PROJE OFİSİ, TÖRENLE FAALİYETE AÇILDI
Lansmanın ardından heyet, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu daha sonra İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesinde kurulan Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi'ndeki Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik projesi için proje ofisinin açılış törenini kaydetti.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP