Rumeli’de 3. Akademik Yılı açılışı

Rumeli’de 3. Akademik Yılı açılışı

25.09.2018 10:16:53

İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin üçüncü öğretim yılı açılış töreni AK Parti Grup Başkan Vekili Milletvekili Mehmet Muş'un katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin 2018-2019 Akademik Eğitim Yılı açılış töreni dün gerçekleştirildi. Törene AK Parti Grup Başkan Vekili Milletvekili Mehmet Muş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, MHP İl Başkanı Birol Gür, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, CHP Belediye Meclis üyesi Semih Ayeş, AK Parti Meclis Üyesi Tamer Şişman, ilçemiz protokolünün diğer üyeleri, Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı, Fikriye Balcı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, akademik ve idari personel, öğrenciler katıldı.
Açılış töreni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

GÖKÇEN: BÜYÜYEREK İNANÇLA YÜRÜYORUZ
Açılış konuşması İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen tarafından yapıldı. Geçen sene önlisans programlarının ilk mezuniyetini, bu sene ise üçüncü eğitim-öğretim yılına başlamanın gururunu yaşadıklarını paylaşan Gökçen, yeni açılan ve açılacak fakültelerle, bilgi odaklı eğitim amaçlarından ödün vermeden, büyüyerek inançla yürüdüklerini dile getirdi ve hedeflerini şöyle açıkladı: “Kendi sahasında etkin ve deneyimli akademik kadrosuyla, son sistem cihazlarla donatılmış nitelikli ve işlevsel laboratuvar imkânlarımız, kütüphanemiz bilgi kaynakları, teknoloji ve tüm olanaklarıyla hizmet sunmakta. Meslek Yüksekokul kapsamında, nitelikli meslek uygulamalarıyla, üniversitemizde deneyimlerimizi paylaşmak ve Türkiye ölçeğinde mesleğinde yeterli donanımı kazanmış, marka değerini arttıracak başarılı insan yetiştirmek nihai hedefimizdir. Bu hedeflerimizin içinde gençlerimizin araştırma, yenilik düşünceleri yüksek, girişimci, proje yaratıcı olma özellikleri başka gelmekte. Öğrenci odaklı eğitim esas alınıyor. Öğrenci dostu olmak bilinciyle, bilgi paylaşımını toplumun bütün katmanlarına yaymayı hedefliyoruz. Bu, ancak akademik bir disiplin içinde, eğitim kalitesini koruyarak gerçekleştirebilecek olduğumuzun bilincindeyiz.
Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir.” Üniversitemizin temel hedefi de bu ilkelere uygun eğitim, öğretim ve gelişme sağlamaktır. Kurumumuz, bilgiye erişimi kolaylaştırmak, gelişim ve yenilikçi projeler üretmek ve bilgiyi yaygınlaştırmak için toplumla buluşmak ve halkın üniversitesi olmakla mümkün olacağı inancını taşımakta.
Üniversitemizin bir başka hedefi, temel bilimlerden, sağlık bilimlerine, sosyal bilimlerden, fen bilimlerine tüm alanlarda en geniş birimleri bünyesinde barındırmaktır. Bunun için toplumumuzun ve ekonominin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek var. Bilimsel bilgi ve deneyimin ekoloji ve ekonomik değere dönüşümü sağlamak, üniversite-sanayi işbirliğini, bölge sanayisini geliştirmek hedeflerimiz arasında.”

“KENDİNİZİ AYDINLATIRKEN, ETRAFINIZI DA AYDINLATACAĞINIZA İNANIYORUM”
Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen, konuşmasına üniversitedeki programlar, fakülteler hakkında bilgi vererek devam etti. Gökçen, öğrencilere şu sözlerle seslendi: “Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz öğrencileri, üreten, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür düşünen, fikirlere açıkça söyleyebilen ve hoşgörü ortamında açıkça tartışabilen bireyler olarak yetiştirmek görevimizdir. Çok çalışarak hedeflerinize ulaşmayı başaracağınıza, kendinizi aydınlatırken etrafınızı da aydınlatacağınıza inanıyoruz. Aileleriniz ve bizler sizlerden çok şey beklemekteyiz. Ülkemizin geleceğini ve tarihini sizler oluşturacaksınız. Çağın gereklerini yerine getirmek için şevkle çalışmalısınız. Sizlere en iyi eğitimi vermek bizim görevimizdir. Eğitim süreniz boyunca üniversitemiz tüm imkânlarından sonuna kadar faydalanın, okuyun, çalışın, üretin. Bilginin ışığı hepimizi aydınlatsın.”

ELBİR: DEĞERLERİMİZİ SONSUZA DEK KORUYACAĞIZ
Öğrenci Konseyi Başkanı Fethi Furkan Elbir konuşma yaptı. Elbir, “Rumelili olmak bir ayrıcalıktır. Sizden isteğimiz, üniversitemizi sevmeniz ve değer vermenizdir. Üniversite gençliği olarak ülkemizi seven, koruyan ve bayrağımızı her zaman göklerde dalgalandıran bir ruha sahibiz. Değerlerimizi sonsuza dek koruyacağız.” diyerek hocalarına teşekkür etti ve yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

BALCI'DAN TIP FAKÜLTESİ MÜJDESİ
Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Kuruluşumuzdan beri esas amacımız, evrensel olmadan bilgi olamayacağı fikri üzerine Türkçe eğitim üzerinde yoğunlaşmak. Bunun için de ileri seviyede bir Dil Programı oluşturduk. Buradaki esas amacımız gerekli uygulama derslerini nitelikli olarak öğretilmesi, bunun da yabancı dillerde uygun şekilde ifade edilmesiydi. Bunu da başardık. Hazırlık sınıfından öğrencilerin ileri derecede İngilizce öğrenmesi, ileriki meslek hayatlarında kullanmalarını hedefliyoruz. Bununla birlikte üniversitemizin genişleyen stratejisinde Tıp Fakültesi için başvurumuzu yaptık. Hukuk Fakültesinin açılmasını umutla bekliyoruz. Spor Fakültemiz açıldı.
Sevgili öğrencilerimiz, burası bir eğitim-öğretim kurumu. Benim en çok istediğim; arkadaşlarınızla kaynaşmanız, sosyalleşmeniz ve ileride hayatınız boyunca size destek olacak ilişkiler kurmanız. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

IŞIKLAR: PLANLARINA DÖRT ÜNİVERSİTE ALANI İŞLETEN TEK İLÇEYİZ
Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sözlerinin başında Silivri'nin fiziki, tarihi ve kültürel özelliklerine değindi, planlarına dört üniversite alanı birden işleten tek ilçe olmaktan duyduğu gururu paylaştı. Rumeli Üniversitesi'nin ilk olduğunu, şehrin hayatının değiştirdiğini ifade eden Başkan Işıklar, katkıda bulunan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı'ya, akademik kadroda yer alan ve aynı zamanda Silivri Kent Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Oğuz Özyaral'a teşekkür etti.
Türkiye'de ilk Tarım Lisesi'ni kuran bir ilçe olduğumuzu, Silivri'nin hafızasında tarım ve toprağın olduğunu, koruyabilmek için Tarım Sit Alanı kanun teklifinin ilk kez verildiğini dile getiren Işıklar, Tarımla ilgili kanunun çıktığını ve uygulandığını dile getirdi. Tarım ve Kalkınma Gıda Teknolojilerinin de kurularak müthiş bir enerji yaratacağını belirtti. Üretimin temelinin toprak olduğunu ve sonsuz bir bereket olduğunu anlatan Başkan Işıklar, bölgemizde toprağı korumayı ve tarımı geliştirmekten yana olduğunu açıkladı.

IŞIKLAR: RUMELİ ÜNİVERSİTESİ, DEĞERİMİZDİR
Işıklar, “Değerlerimizi ve kültürümüzü geliştirerek ileriye taşımak gerekiyor. Bu da ancak üniversitelerle mümkün. Beş üniversitemiz, Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nin kuruluşunu gerçekleştirmeyi çalışan bir ilçeyiz. Rumeli Üniversitesi, ilçemizin sahiplendiği bir değer. 34 Bölüm ve 3 bin 800 öğrenciyle üçüncü öğretim yılına başlayan akademik ve idari kadroya kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

MUŞ: BU YILLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM ANLAMINDA İYİ DEĞERLENDİRİN
AK Parti Grup Başkan Vekili Milletvekili Mehmet Muş, konuşmasına öğrencilere şu tavsiyelerde bulunarak başladı, “Bu yılları eğitim-öğretim anlamında iyi değerlendirmeleri ve pek kıymetli hocalarımızdan daha çok istifade etmeleridir. Zira onların verecekleri bilgiler, aktaracakları tecrübeler meslek hayatları boyunca öğrencilerimizin başarılarını kolaylaştıracaktır.”
Muş, çağımızın bilgi ve teknolojiden ibaret olduğu, bu anlamda üniversitelerin çok önemli olduğunu savundu. Kaliteli üniversitelerin bilgili ve kaliteli insanların yetişmesini sağladığını dile getiren Mehmet Muş, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin de bu üniversitelere bağlı olduğunu söyledi.
Muş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl yükseköğretimde 25 milyon öğrenci öğretim görmekte. Muazzam büyüklükte çok önemli bir güç. Türkiye, yüksek potansiyeli olan bir ülkedir. İnsan gücünü daha etkin kullanmamız zaruridir. Eğitim noktasında çok önemli seviyelere geldik. Kesinlikle yeterli değil. Önümüzde çok daha uzun bir yol var. Bu noktada daha çok çalışmak, gayret harcamak zorundayız. Yeni öğretim dönemimizin, üniversitemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ediyorum.”

ÖDÜL TÖRENİ
Açılış programı Ödül Töreniyle devam etti. 2017-2018 Eğitim yılı özel ödülleri takdim edildi. Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Fatih Arıkan, Fakülte Öğretim Üyelerinden Süleyman Özmen, öğrenciler; Emrullah Kocabaş, Selin Özdemir, Mert Bilecen, Sibel Terzioğlu ve Jülide Güler ödül aldı. Akademik yılı açılış töreni burada sona erdi.

Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İmar barışı...
Sonraki » Mahallelerde elektrik kesintisi

YORUM YAP