Rotary Üstün Hizmet ödülleri sahiplerini buldu

Rotary Üstün Hizmet ödülleri sahiplerini buldu

2.11.2016 10:40:59

Silivri Rotary Kulübü bu yılki Meslek Üstün Hizmet Ödüllerine Silivri Geçmiş Dönem Kaymakamlarından Ahmet Mesut Demirkol ve Eczacı İlknur Sönmez'i layık gördü.

Mustafa Yazıcı'nın Dönem Başkanlığında bir araya gelen Silivrili Rotaryenler, her sene olduğu gibi bu yıl da Meslek Üstün Hizmet Ödüllerini sahiplerine kavuşturdu. Rotaryenler, bu yılki değerlendirmesinde ödüle layık görülen isimler İlknur Sönmez ve Mesut Demirkol oldu.

SÖNMEZ VE DEMİRKOL TEŞEKKÜR ETTİ
Ödülünü alan Sönmez, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle tüm içtenliğimle ifade etmeliyim ki 27'si meslek yaşamı içinde olmak üzere 50 yıllık hayatin bana öğrettiği en önemli şeylerden birisi de böyle anların yaşam içinde çok da sık yaşanabilecek anlar olmadığı. Belki 1, belki 2-3 kez böylesi bir "şans" yakalar ya da "onur "duyacağınız şeyler yasayacağımız.
Hatta kimi zaman, hayat bu ya, hiç denk gelmeyebilir de. O nedenle bu gece bana vermiş olduğunuz bu "onur" hiç bir şeyle ölçülemeyecek kadar kıymetli, değerli benim için. Her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Yasadığım süre boyunca bu gece defalarca sevgi ile anacağım, en güzel anlarımdan biri olacak. Mesleğimi elimden geldiğince ve kesinlikle hala ilk günkü coşku ve heyecanım ile yapabildiğim için ve geceki motivasyonunuz için şükür ediyorum ve iyi ki siz dostlarım varsınız diyorum.”
Mesut Demirkol da onur duyduğunu paylaşarak, layık görüldüğü ödülü kabul etti ve teşekkürlerini iletti. Meslek hayatı boyunca aldığı en anlamlı ödüllerden biri olarak her daim hatırlayacağını da ifadelerine ekledi.

YAZICI, ÖDÜLLERİN ANLAMINI AÇIKLADI
Ödül töreni hakkında açıklamada bulunan Silivri Rotary Dönem Başkanı Mustafa Yazıcı, “Geleneksel olarak Rotaryenler, mesleki yeterlilik ve yüksek ahlak standartları için ödül verirler. Rotary kulüpleri, bu ödülleri, Rotaryenlere veya Rotaryen olmayan kişilere, kurum ve kuruluşlara verirler. Amacı; iş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için, etik değerlerini bozmaksızın, fedakarlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış; ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkıları da değerlendirilerek ödüllendirilmesidir.
Burada sözü edilen iş veya mesleğin büyüğü, küçüğü yoktur. Çünkü Rotary'nin temel amaçlarından biri de, topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesidir.
Onun içindir ki, Rotary'de meslek ödülleri, toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve mesleklerin temsilcilerine verilir. Bu anlamda, büyük bir kuruluşun yöneticisi, önemli bir sanatçı ya da bir ayakkabı ustası veya bir aşçının diğerinden farkı yoktur. Silivri Rotary olarak bu sene İlknur Sönmez ve Mesut Demirkol'u layık gördük. Her ikisi de bunu ziyadesiyle hak ediyor. Başarılarının daimi olmasını diliyoruz” dedi.


Haber Merkezi

YORUM YAP