Rizeliler Derneği’nden açık hava iftarı

Rizeliler Derneği’nden açık hava iftarı

22.06.2017 11:38:29

Silivri Rizeliler Derneği bu yıl da Ramazan-ı Şerif'in paylaşma, dayanışma, kardeşlik duygusunu ilçe protokolü ve halkıyla paylaştı.

Silivri Rizeliler Derneği için geleneksel hale gelen iftar yemeği bu sene 19 Haziran Pazartesi günü, Silivri sahilinde yapıldı. Dernek Başkanı Sancak Dolar ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen davete, olası yağışlı hava nedeniyle tedbir gereği kordon boyunda bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çay Bahçesi ve Günay Çay Bahçesi işyerlerini açarak sahip çıktı. Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala vatandaşları iftar sofrasında buluşturan Silivri Rizeliler Derneği'nin programına ilçe protokol mensuplarından Silivri Belediye Başkanı Yardımcısı Bora Balcıoğlu, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Arif Kanık iştirak etti.

DOLAR: PAYLAŞARAK GELİŞMEYİ, ANLAŞARAK BİR OLMAYI AMAÇ EDİNMELİYİZ
İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan Silivri Rizeliler Derneği Başkanı Sancak Dolar, Ramazan ayının birlik ve beraberliğin millet olarak üst seviyeye taşındığı müstesna zamanlar olduğunun altını çizdi; “Rahmet ve bereketin bol olduğu, dayanışma ve kardeşliğin güçlendiği mübarek Ramazan ayı dolayısı ile Silivri Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel açık hava iftar yemeğimize hoş geldiniz. Mevlana, “Güzellik birdir ama aynaları çoğaltırsan o da çoğalır” diyor. Bizler modern fakat acımasız dünyada dar kalıplarla hareket etmeyen, paylaşarak gelişmeyi ve sürtüşerek değil anlaşarak bir olmayı amaç edinmeliyiz. Ben değil biz diyebilmek için birlikten güç doğacağının pekişmesinde bu sofraların önemi büyük olacaktır.

“YAKLAŞAN KADİR GECENİZİ VE RAMAZAN BAYRAMINIZI TEBRİK EDİYORUM”
Bu akşam iftar soframızda bulunan siz değerli konuklarımıza baktığımızda toplumumuzun çeşitliliğini ve bu çeşitliliğin getirdiği zenginliği görebiliyoruz. Ramazan ayı birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı bir aydır. Aslında bu duyguların her gün yaşanması gerektiğini de bilmeliyiz. Birlik ve beraberlik soframızın kurulmasını sağlayan dostlarımıza dernek üyelerimize ve siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.”

Program yapılan dua ile sona erdi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP