Rıdvan Mertöz: Umarım gerekli önlemler alınır ve sanayimiz en az hasarla kurtulur

Rıdvan Mertöz: Umarım gerekli önlemler alınır ve sanayimiz en az hasarla kurtulur

4.04.2020 10:40:48

Küpe FM, 3 Nisan 2020 tarihli “Korona” özel yayınında İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, Silivri SİAD üyesi ve Mesan Kilit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz'ü konuk etti.

Mesan Kilit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, Turhan Alyakut'un sorularını yanıtlayarak Küpe FM dinleyicileriyle Korona virüsünün sektörel etkilerine ilişkin bilgi paylaştı.

MERTÖZ'DEN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNET

Rıdvan Mertöz, Korona virüsü ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de yürütülen mücadele ve yaşanan zor süreci Mesan Kilit açısından değerlendirmeden önce sağlık çalışanlarına minnet borcunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarını unutmak mümkün değil.

“ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK GÖREVLERİMİZİN BAŞINDA”

Kendi iş yerimizde çalışanlarımızın sağlığını korumak görevlerimizin başında geliyor. Şirket politikamızın başında çalışan memnuniyeti var. Bu memnuniyeti sağlamak için ilk önce sağlığı düşünmemiz gerekiyor. Önce kendi sağlığımızı koruyup kollayacağız. Aile ve çalışanlarımızınkini de ihmal etmeyeceğiz. Türkiye'de daha bu kadar ateş yükselmeden, şirketimizde bir toplantı yaparak bu konuyu değerlendirdik. Gerekli önlemleri almaya çalıştık.

“ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

İlk hafta çalışanlarımızın üçte birine izin verdik. Daha sonar izinlere devam ettik. Şu anda daha az kapasiteyle işletmemiz çalışıyor. Her türlü önlemlerimizi aldık. Sosyal mesafeden tutun da, mesai saatlerindeki birbirine yaklaşım, personel taşımadaki seyreltme önlemlerini aldık. Çalışanlarımız işletmemize girdikleri zaman hepsinin vücut ısısı ölçülüyor. Doktorumuz ve hemşerimiz son derece gayret ediyor. Bir de mesai süresini 1.5 saat kısalttık. Molaları azalttık. Çay molasını kaldırdık;  insanlar çok fazla bir araya gelip muhabbet etmesin diye bunu yaptık. Bu gibi önlemler aldık. Umarız herhangi bir sıkıntı olmaz, salgın iş yerimize ve Silivri'mize bulaşmaz, bir an evvel ülkemiz de sıkıntıdan kurtulur.”

“UMARIM GEREKLİ ÖNLEMLER ALINIR VE SANAYİMİZ EN AZ HASARLA KURTULUR”

Meslek örgütleri olarak bu dönemi nasıl atlatacaklarına dair soruyu Mertöz şöyle yanıtladı: “İstanbul Sanayi Odası olarak online görüntülü olarak toplantımızı gerçekleştirdik. Meclis üyelerimiz yoğun katılım gösterdi. Yaklaşık 40 arkadaşımız görüşünü bildirdi. Sanayinin 4-5 hafta sonra geleceği durumlar ve karşılaşacağımız zorluklar çok çok önemli olduğu için bu konuyu tartıştık. Devletimizin desteği çok önemli. Firmaların çeklerinin günü geliyor, bunların ertelenmesi gerekiyor. Bununla ilgili nasıl tedbirler alınacağı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bunlar devlet yetkililerimize iletilecek. Umarım gerekli önlemler alınır ve sanayimiz en hasarla bu salgının etkilerinden kurtulur.

İhracatımızın bir kısmı Avrupa, maalesef o da durdu. Yeni siparişler gelmedi. Eski siparişleri neredeyse tamamladık. Yurt içinden siparişler vardı, onları da üçte birlik kadro bu hafta tamamlar. Daha sonraki günlerde muhtemelen biz de iş yerimizi tamamen durduracağız. Sipariş yoksa insanları boşu boşuna bir araya getirmenin anlamı yok. Stok yapma şansımız yok.

“GİRİŞ ÇIKIŞLARDA ÇOK CİDDİ TRAFİK YOĞUNLUĞU VAR”

Silivri özeline gelirsek, giriş ve çıkışlarda çok ciddi trafik oluşuyor. Sınır ilçe olduğumuz için sıkı kontroller başladı. Vücut ısı ölçüm çalışmaları yapılırken uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bu konuda Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Emniyetimiz gerekli gayreti göstermeli diye düşünüyorum.

“ÇÖPLER ZAMANINDA TOPLANMIYOR”

Çevre temizliği konusunda Belediyemiz çok gayret etmeli. Çok iş düşüyor. Çöpler zamanında toplanmıyor. Bu konuda da sıkıntıları atlatmalıyız.

“BANKALAR DA BİZİMLE AYNI GEMİDE”

Devlet desteği ödemeleri başlıyor ama başta kamu bankaların cesaretli olması lazım. Onların öncülüğünde özel bankalar da kredileri ertelemeli, hatta 3 ay faiz almamalı. Bu konuda da çaba göstermeli. Biz hepimiz aynı gemideyiz diyoruz, bu bankalar da aynı gemide. Bunu hatırlamalı ve gerekli fedakârlıkları göstermeliler. En kötü şartlarda güncel faizi düşürmeliler. Bunu kendi şirketim için değil, Türkiye geneli için talep ediyorum.

Teşekkür ediyor, tüm Küpe FM ailesine sağlıklı günler dilerim.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP