XXXXX

Ramazanda Referandum Çalışması


Hava sıcaklığına rağmen Ramazan ve oruç bir yandan, Referandum’a hazırlık diğer yandan çalışmalar Silivri’de doludizgin devam ediyor. AKP bir süredir sessiz sedasız yürüttüğü faaliyetlerini, Ramazan’da etkin bir şekilde gündemde tutacağa benziyor. Önce Mega Saray’da Büyük vefa iftarı ardından, her mahallede İBB ve hayırseverlerin desteği ile yürütülenler ile daha dar ölçekli halk buluşmaları.
Ramazan Ayı’nın maneviyatına uygun iftar organizasyonlarının yanı sıra Referanduma ilişkin AKP’nin görüşlerini halkla birebir paylaştığı etkinlikler.

CHP’de henüz bir Referandum yoğunluğu dikkat çekmiyor. Silivri’de kendi lehlerindeki koşullara güvenerek çalışmaları savsakladıklarını düşünmek istemiyorum. Halkla birebir görüşmelerin startını verme zamanı geldi, geçmesini beklemeye gerek yok.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe yöneticileri ve bazı meclis üyeleri ile Selimpaşa’dan, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci diğer ilçe yönetici ve meclis üyeleri ile Büyükçavuşlu’dan başlayarak Silivri Merkezine doğru ilerlemeli.
Ramazan ayı ve aşırı sıcaklar toplantıların daha kısa ve vurucu, olabildiğince geniş kesime daha çok ulaşarak gerçekleşmesinde yarar var. Bu CHP için de AKP için de aynı ölçüde geçerli. CHP’nin mevcut koşullar kadar çalışmaları iki yönden yürütebilme avantajı var. Doğru ve yerinde kullanıldığı zaman etkin bir sonuç elde edilebilir.
Merkezde yapılacak ortak bir basın toplantısının ardından başlatılacak program ile CHP bir an önce yola koyulmalı. Bu çalışma bir yıl sonra gerçekleştirilecek genel seçimlerin de ön çalışması sayılabilir. Selami Değirmenci’nin Milletvekili adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sonrasında olabilecekler ise tamamen CHP Genel Merkezin tutumuna bağlı.
AKP, son bir haftayı Ramazan ve Referandum konusunda değerlendirme anlamında önde görünüyor. CHP’nin hamle yapması da beklentiler arasında.
AKP, İBB desteğiyle iftarları değerlendirirken, CHP sonrasına odaklanmalı.

SAHİLDE DÜZENLEME VE
ASAYİŞ ÖNLEMLERİNDE
ARTIŞ İHTİYACI
Silivri sahilinin en seçkin işletme örneklerinden birini yıllardır sergileyen Uğur Azeri, Olta Restoran’ın yeni yerini, gerçekleştirilen tadilatın ardından eski Marin’de, açtı. Aylarca devam eden düzenleme çalışmalarının ardından gerçekten Silivri ve sahiline yakışan şık bir restoran ortaya çıkmış. Yeri de yıllardır bir türlü layık olduğu gibi değerlendirilemeyen bir konumda, Olta bölgeye farklı bir cazibe kattı. İşletmelerin sahilimize kattığı değer ve çekim merkezi niteliğini çevre düzenlemesi ve güvenlik tedbirleri ile destekleme zorunluluğu beliriyor. Silivri Emniyeti’nin yerinde bir kararla sıklaştırılan kontrolleri dikkat çekmekle birlikte, bölgede bulunan Su Ürünleri’nin konteyneri hem göz tırmalıyor hem de asayiş yönünden sıkıntı oluşturuyor. Çevresinde konumlanan akşamcıların, Yar’ın altına kadar kaldırılması gerektiği yıllardır bir zorunluluk olarak belimizi büküyor. Akşam ve sabah, daha doğrusu günün her saatinde aileler ve çocukların rahat ulaşabileceği bölgenin sıkı bir güvenlik çemberi ile düzenleme altına alınması artık ertelenmemesi gereken bir durum.
Silivri’nin geleceği ve vizyonu için bölgenin bir an önce ele alınması gerekiyor. Yatırımcıları da küstürmeyelim, Silivri’ye de sahip çıkalım, koruyalım.

ACİL ŞİFALAR
Ömer Çetin’e nazar değdi. Kendisine acil şifalar diliyorum. Sahnelerde öyle karizmatik karizmatik boy göstermenin bir bedeli olacaktı mutlaka. Çeken var, çekemeyen var. Şaka bir yana, bir an önce iyileşmeni diliyorum.

İYİ Kİ DOĞDUNUZ
Gazitepe İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yasemin Türkmen’nin yaş günü. Türkmen’in doğum gününü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
İyi haftalar

YORUM YAP