XXXXX

Rakibini küçümseyen kaybeder!

Mart meclisinde gündeme getirilen arsa satış konusunda muhalefetin Işıklar üzerinde ciddi bir baskı oluşturmasını bekliyordum. Açıkçası iktidarın zorlanacağı bir oturum olması beklentisi tamamen boşa çıktı.
Satışa sunulan yerlerin Hamoğlu’ndan bağışla elde edilen 56 dönüm yer olması zaten baştan eleştirileri önemli ölçüde boşa çıkarmaya yetti. Çünkü ticari rant doğuran projeden kamu yararına düşen pay ziyadesiyle tatmin edici bir şekilde alınmıştı. Alınırken de peşin peşin belediyeyi arsa zengini yapmak için değil, satışlarından elde edilecek gelirin halkın ihtiyaç duyduğu hizmetlerinde kullanılacağı peşin peşin belirtilmişti.
Işıklar’ın, AK Parti’nin Hamoğlu ile yaptığı bir lise anlaşmasını. 56 dönüm yer olarak 5-6 liseye çıkartılmış olması gerçeğinin hatırlatılması muhalefetin itirazlarını daha da anlamsız kıldı.
Muhalefetin satışa itirazlarını çürüten ayrıntıları o anda hatırlayıp, akıl edip kullanma becerisi gösteren de kararlarını savunma yeteneğini ortaya koyan da Işıklar’ın kendisiydi… Çoğunluk, "Işıklar’ı kızdırmamak gerektiğini Karakaş hala öğrenemedi. Sinirlenince kafası zehir gibi çalışıyor” diye yaşananlara yorum düştü. Gel de katılma!
Karakaş o kadar rahat ve kendinden emin çıktığı küsüde, rakibini küçümsemiş ve gerçek durumu doğru değerlendirememişti. Sonucun kendisine muhalefetin ne kadar ciddi bir iş olduğunu hatırlattığını umuyorum. Bütün Silivri, Cuma gününden bu yana mecliste madara olduğunu ve grubunu da aynı pozisyona düşürdüğünü konuşuyor. Metin Karakaş’ın Cuma günkü meclis performansından sonra saçını başını yolan bir isim daha var ki kim olduğunu ben yazmadan siz anladınız; bugün icraatlarını savunamadığı eski başkanı!
Silivri Belediyesi’nin bugüne kadar sattığı yer miktarı; 30 dönüm. Sırf Hamoğlu’ndan alınması sağlanan bağış miktarı; 56 dönüm. Silivri Belediyesi’nin 7 bin dönüm yeri var. Geçen dönem AK Parti yerel iktidardayken, sadece Alipaşa’da bulunan 300 dönüm yer TOKİ’ye satıldı. Diğerlerini konuşmaya bile gerek yok bugünkü dönemle bir karşılaşma yapıldığında… Karakaş’ın, yatırım gerekçesini hatırlatması da muhalefetin itirazlarını haklı göstermeye yetmedi. Işıklar, Demirel’in "Yatırım için Pembe köşkü de tahsis ederim” sözlerini telaffuz edip, satışı eleştirmediğini haklılık sorgulaması yaptığını vurguladı.
Ve Işıklar, Cuma günkü meclis performansında sadece Karakaş’a cevabını vermekle yetinmedi. İlk oturumda söz vermemekle eleştirildiği Yılmaz Kandemir’e sonsuz hoşgörüsünü takınarak kürsü serbestliği tanıdı. İyi başladı denebilir; yerlerin 1/1000’lik planlar ve 18. Madde uygulamasından sonra satılması durumunda daha çok değer kazanacağını savundu. Haklı da Silivri’nin o kadar beklemeye hali yok, hele bir yıl sonra seçim gündemi olan iktidarın zamanı çok daha kıymetli.
Sonra konuştukça konuştu, Işıklar gündem dışına çıktığında da bir şey yapmadı ama Kandemir seyircilere, dinleyiciler de ona müdahale etmek zorunda kaldı. Ne söylediğine girmeyeceğim, çıkılacak gibi değil; "Üç gündür bu konuyu araştırıyorum. Aklım çok karıştı. Ben bir şey anlamadım” deyip bitirdiğini söylemem yeterli olur sanıyorum.

Cuma günkü meclisin bir diğer önemli konusu Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi ile Silivri Belediyesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolünün meclis tarafından oybirliğiyle onaylanmasıydı. Tamam Köroğlu çok güzel ve duygusal bir konuşma yaptı; dilerim Cemevi projesi en kısa sürede hayata geçer. Hayırlı olsun.

GÜNÜN SÖZÜ
Asla bir ahmakla tartışma, çünkü dışardan bakanlar hanginizin ahmak olduğunu anlayamazlar.
Benavs

BELEDİYE DÜZENLEMEYE BAŞLIYOR
Silivri Belediyesi hafta sonu E-5 kenarında bulunan galericilerin araçlarını kaldırdı. Bölgede çevre düzenlemelerinin bu hafta başlaması bekleniyor. Ve tabi yerel yönetimin bu kararlılığı içerisinde galericilerin sanayiye taşınmasını zorunlu kılan süreç işliyor. Ayrıntılarını hafta içinde aktaracağız.
İyi haftalar!

YORUM YAP