XXXXX

Pis Kokular

Önce Altınorak Çiftliği’nin yanında, Cezaevi yolundaki araziden yükselen pis sokular dün de İBB’ye ait Katı Atık Aktarma İstasyonu’ndan yükselen bir diğer iğrenç koku sardı bütün Silivri’yi.
Pis koku kâbusunun üç nedeni olduğu öğrenildi.
Bunlardan ilki Altınorak’ta bulunan doğalgaz dolum istasyonundan yükselen hoş olmayan koku. Tek başına hissedilmezken, Altınorak Çiftliğinin yakınındaki araziye dökülen tavuk gübresiyle bölgede ciddi rahatsızlık yarattı.
Ve dün İBB Katı Atık Tesisleri’nde temizlik çalışmalarının ihmalinden doğduğu tahmin edilen pis koku çevreye sıkılan ilaçlar ile birleşince yeni bir kabus dalgası yaşadı Silivri. Tesiste olup biteni merak edip gidenler sorumlu müdür ile görüşememiş çünkü zatı muhterem, öğlen uykusundaymış. Ve çalışanları kendisini uyandırmaya kıyamamış! Kaymakamlık yetkilileri görünce gördüğü rüyadan uyanmıştır umarım zira bütün Silivri o anda tesisten yayılan pis kokunun kâbusunu uyumadan yaşıyordu.
İBB’nin Silivri’ye kurduğu bu tesisten bölgedeki tarlalara akan pis sular çoktandır gündemde ama Çevre Derneği Başkanımız arıtıcılara karşı çıkmaktan buralara mesai ayıramıyor anlaşılan.
İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı da çevre kirliliği konularını denetlemek için davetiye bekliyor muhtemelen! Çıkartalım buradan. İBB’nin baş yetkilisi olarak görev yapan AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, İBB Meclis Üyesi Yalçın Yönet’e de ayrıca görev düşmekte.
Şimdi hepimizin bildiği bir sırrı Silivri halkıyla alenen paylaşma vakti. Bölgemiz çöplerinin toplanıp da İBB’nin İstanbul’daki tesislerine aktarıldığı Katı Atık Tesisinin çalışmalarını bir yakından inceleyelim artık. Çünkü buradaki pisliğin kokusu Silivri’ye kadar geldi. Görmezden gelmeyi sürdüremeyiz çünkü burnumuzun direği kırılacak.
Bu arada sivrisinek sıkıntısını geçtim kimi görsem hamam böcekleri istilasından söz ediyor bu aralar.
İBB bizi çöplerimizin pisliğinde, böcekler içinde bırakmaya karar vermiş olamaz değil mi?
Verdiyse de haberimiz olsun!

Haberin devamı 15.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP