Paşalı öğrenciler İstanbul gezisinde

Paşalı öğrenciler İstanbul gezisinde

3.05.2017 13:58:07

Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velileri İstanbul gezisine katıldı...

Baharın gelmesi ve havaların ısınmasını fırsat bilen okullar, gezi organizasyonlarına ağırlık verdi. Piri Mehmet Paşa İlkokulu da 11 otobüs ve 500'ü aşkın kişiyle İstanbul'a en geniş katılımlı gezisini düzenledi. Piri Paşalılar Dolmabahçe Sarayı ve Emirgan Korusu'na gitti.
Gezinin ilk durağı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan, hizmete açıldığı 1856 yılından, halifeliğin kaldırıldığı 1924'e kadar aralıklarla altı padişaha ve son Osmanlı Halifesi Abdülmecid'e ev sahipliği yapan, 1927-1949 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1927-1938 yılları arasında çalışmalarında kullandığı ve burada vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı oldu.
1984 yılından itibaren müze-saray olarak ziyaretçilere açılan tarihi mekânda ilçemiz okul temsilcileri Selamlık, Tören Salonu ve padişah ile ailesinin özel yaşamını sürdürdüğü Harem-i Hümayun bölümünü gezdi. Tarihsel görkemi hayranlıkla incelediler.
Dolmabahçe Sarayı'nın ardından İstanbul Boğazının en güzel ve yeşil yerlerinden biri olan Emirgan Korusu'na geçtiler. Lale Festivali dönemine de denk gelen öğrenciler, burada lale bahçelerini gezerek renkli kareler eşliğinde en güzel anlarını ölümsüzleştirdi. Yüzlerce çeşit lale ve çiçekle süslenen koruda meşe, fıstık çamı, çınar, erguvan ve kızıl çam gibi onlarca çeşit ağaçların arasında doğa ile iç içe piknik yapma fırsatı buldular. Sarı, Pembe ve Beyaz Köşkü görme fırsatı buldular.
Tarihi mekânlarla tarih bilgilerini pekiştirirken, korudaki doğanın da muhteşem yenileyici ve dinlendirici etkisiyle ilçemize mutlu ve memnun döndüler.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri bayraklarla güzel
Sonraki » Muhsin Ertuğrul

YORUM YAP