Partal: Trafikte önceliğimiz yayalar

Partal: Trafikte önceliğimiz yayalar

30.03.2021 14:54:16

İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Silivri'de yaya geçidine kırmızı çizgi çizildi.

İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Yeni Mahalle Engelsiz Kafe Önündeki Yaya Geçidinde düzenlenen etkinliğe Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Bin. Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ragıp Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı katılanlar arasındaydı.

"Yayalar kırmızı çizgimiz" mesajı verilen etkinlikte yaya geçidi kırmızıya boyandı. Kaymakam Bey, yayaların kırmızı çizgi olduğunu söyleyerek, "Öncelik yayanın, öncelik hayatın. Trafik güvenliği ciddi bir mesele, diğer güvenlik alanları gibi. Çok can kayıpları verdik, çok acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acılar yaşamasın, trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz trafik kazasında sıfır can kaybı olsun" ifadelerini kullandı.

Yaya önceliğini esas alan bir yasanın 2018 yılında çıktığını hatırlatan Partal, "Yaya geçişlerinde öncelik yayanın" sloganıyla bir düzenleme yapıldığını kaydetti. Kaymakam Bey, “Malum pandemi sürecindeyiz. Bu süreçte de bizim kırmızı çizgilerimiz var. Orada da bizim önceliğimiz maske mesafe temizlik, bunu hatırlatmak isterim” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUM YAP