Pakdemirli: Silivri'de takdire şayan bir üretim performansı var

Pakdemirli: Silivri'de takdire şayan bir üretim performansı var

15.06.2019 10:13:23

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ilçemizde muhtarlar ve Önder Çiftçi Derneği yönetimi ile toplantı yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, önceki gün ilçemizde muhtarlar ve Önder Çiftçi Derneği yönetimi ile buluştu, onların taleplerini dinledi, projelerini ve çalışmalarını anlattı. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünü temsil eden kurum ve kuruluşlar ile birlikte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve Silivrili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda üreticimizin katılımıyla gerçekleşti.

“ÜRETİCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Silivri'mizin tarım ve hayvancılık açısından öneminin ve geliştirilmesi açısından yapılabileceklerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Bakan Bekir Pakdemirli, “Silivri üreticisini tebrik ediyorum. Özellikle son 15 yılda Silivri üreticisi gerçekten çok önemli performans gösterdi. Hem hayvancılık alanında hem de tarım alanında gerçekten takdire şayan bir üretim performansı var Silivri'de. Toplam tarım alanı, tarımsal hasıla ve ürün çeşitliliği ile Silivri üreticisi örnek bir üretim performansını ortaya koymuştur. Özellikle Kanola üretiminde 2.ci sıraya yerleşti” dedi.

“İSTANBUL'A VERİLECEK EN GÜZEL ARMAĞAN BİNALİ YILDIRIM OLACAKTIR”
Konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın selamını ileterek sürdüren Pakdemirli, katılımcılara 23 Haziran'la ilgili mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Pakdemirli, “Bir diğer önemli hususta çiçek üretimi. 25 misli artış göstermiş bugüne kadar. Bunun sebebi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber ortak ve güzel çalışma yapılmış olması. Bu yüzden Silivri'mizin kalkınmasını istiyorsak aynı yöne bakan belediye başkanlarına son derece ihtiyacımız var. Bu pazar gününde televizyonlarda yayınlanacak, baktığımız zaman ikisinin de performansı bilenen insanlar. Biri ilçe belediye başkanlığı yapmış, bir diğeri ise Türkiye'de gelinebilecek her yerde görev yapmış, İBB'de görev yapmış, İDO'nun genel müdürlüğünü yapmış, bakanlık yapmış, başbakanlık yapmış, meclis başkanlığı yapmış buraya çıkmış gelmiş. İstanbul'a verilebilecek en güzel armağanın Binali Yıldırım olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAP