İhsan Özkes

Pabuç Nöbeti

O görüntü ne İslam’a ne insanlığa yakışmıyor…
“30 Eylül 2011’de Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’daki Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi’nin ardından İznik İlçesi’ne geldi. Arınç burada Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte Merkez Eşrefzade Camii’nde cuma namazını kıldı. Arınç ve Harput namaz kılarken, korumaları cami kapısında bıraktıkları ayakkabıları bekledi” haberleri görüntüleriyle yayınlandı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftasındayız. Allah’ın evi dediğimiz bir camide Allah’ın kulları tam bir eşitliğe sahiptir. Yüce dinimiz insanları bir tarağın dişleri gibi eşit sayar.
Bu görüntü cami adabına aykırı, ibadet atmosferini bozan bir uygulamadır.
Köleliğin hüküm sürdüğü bir dönemde bile Hazreti Ömer “Analarının hür olarak doğurduğu insanlar köleleştirilemez” demiştir.
Bu görüntü ne İslam’a ne de insanlığa hiç yakışmıyor.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ
İHSAN ÖZKES’İN 03 EKİM 2011
TARİHLİ YAZILI SORU
 ÖNERGESİ TÜRKİYE
BÜYÜK MİLLET
MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 Aşağıdaki sorularımın Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. 03.10.2011  
İhsan ÖZKES
İstanbul Milletvekili
1- Sayın Başbakanın ülkemizin çeşitli yerlerinde açılış ve temel atma gibi törenleri camilerde Cuma hutbelerinde ilan edilmektedir. Sayın Başbakan camilerden bu ilan yoluyla gelen vatandaşlara hitap ederken siyaset yapmakta ve muhalefet partileri aleyhinde konuşmaktadır. Böylece camiler siyasete alet edilmektedir. Camilerde bu nevi faaliyetlerin ilanları Sayın Başbakanın talimatı ile mi yapılmaktadır? Sayın Başbakanın böyle bir talimatı yoksa bu talimatı kim ya da kimler vermektedir? Bu uygulama devam edecek midir?
2- 01.10.2011 tarihi itibariyle ülkemiz sınırları içinde illere göre cami ve mescitlerin isimleri nelerdir?
3- Zaman zaman camilerde Başbakan, bakan ve diğer protokolün korunmasına yönelik olarak namaz kılanların oluşturduğu saflar arasında yapılan ibadete dahil olmadan korumaların güvenlik pozisyonu aldıkları veya mezkur protokolün ayakkabılarını koruma nöbeti tuttukları bilinmektedir. Elbette bu görüntüler cami adabıyla örtüşmemektedir. Allah’ın evleri dediğimiz camilerde ilahi eşitlik ilkesine aykırı ve ibadet atmosferini bozucu bu uygulamalar devam edecek mi?
4- Son yıllarda özellikle Ankara ili Pursaklar ilçesinde Toki evleri yapılan mahallerde gecekonduların yıkılmasıyla birlikte camiler de yıkılmaktadır. Bu çerçevede Ankara merkez ilçelerinde kaç cami ve mescit yıkılmış veya ibadete kapatılmıştır? Bu cami ve mescitlerin isimleri nelerdir?

Haberin devamı 07.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP