Özkök: Açıklamalar mesnetsiz ve lüzumsuzdur

Özkök: Açıklamalar mesnetsiz ve lüzumsuzdur

11.02.2016 11:59:05

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepkilerin hedefi olmaya devam ediyor. Son olarak Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Kutlu'nun paylaşımıyla alakalı görüşünü şöyle açıkladı: “Zırva tevil götürmez. Ancak bu suni gündemle Silivri AKP İlçe Başkanı Sayın Kutlu'nun 1924 Mübadilleri ile Suriyeli mültecileri aynı kefeye koyan paylaşımı ve devamında partisinin yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar mesnetsiz ve lüzumsuzdur.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SINIRLARI KANLA ÇİZİLDİ”

İki olayı bağdaştırmak tarih, sosyoloji ve siyaset bilimleri ve insani açıdan olanaksızdır. Sebep sonuç ilişkileri ve oluş şekilleri açısından tamamen farklı nüfus hareketleridir. Devam eden açıklamalardan bazılarında sınırların "cetvelle çizildiği" ifade edilmişse de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarının kanla çizildiği tarihi bir gerçektir. Türk Milliyetçiliği, insan sevgisinin vardığı en üst noktadır.

“YEVMİYELİ KEFENLİLERE BENZEMEYİZ”

Bizim milliyetçilik anlayışımız hiç gitmediğimiz coğrafyalarda hiç tanımadığımız insanları sevip onların dertleri ile dertlenmektir. Miting alanlarında ki "yevmiyeli kefenlilere" benzemeyiz biz. Bosna'da, Kafkaslar'da, Karabağ'da, Kerkük'te daha birçok coğrafyada ve Türkmen dağında hiçbir beklenti olmadan gövdelerini hayâsız akınlara siper eden insanlardır Ülkücüler. Bu uğurda canlarını feda etmişlerdir.

“HADDİNİZİ TÜRKMENDAĞINDAKİ ZALİMLERE KARŞI AŞIN!”

Geçtiğimiz ocak ayında Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Yardımcısı eski Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Küçük ağabeyimiz Türkmendağında şehit olmuştur. Ayrıca konu "had aşmaya" gelince eğer çok hevesliyseniz haddinizi gidinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine açık ve alenen düşmanlık edenlere, Türkmendağı cephelerinde zalimlere karşı aşın. Demeç karşıtlığı üzerine oturtulmuş tehditkâr açıklamalar bizi bezdirmez ve aynı ilçede farklı görüşlerde de olsa siyaset yapan insanlara da yakışmaz.”

Haber MERKEZİ

YORUM YAP