Özer: Kadın çiftçiler tarımın görünmez kahramanlarıdır

Özer: Kadın çiftçiler tarımın görünmez kahramanlarıdır

15.10.2021 12:46:51

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, tarımda kadın işgücünün kayıt dışı rakamlar ile yüzde yüz sınırını zorladığına işaret ederken pozitif ayrımcılık ve teşvik gerekliliğine vurguda bulundu. Özer, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın tarıma yönelik yerel yönetim hassasiyeti ve kadın üreticilere destek noktasına da dikkat çekerek teşekkür etti.

Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.

ÖZER: KADIN ÇİFTÇİLER TARIMIN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARIDIR

Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlayarak, "Kadın çiftçiler tarımın görünmez kahramanlarıdır” dedi.

Özer, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladı ve kadının tarlada, bağda, bahçede çalışıp üreten, evini yöneten, ailesini besleyen ücretsiz aile işçisi olduğuna Türkiye'de kadın istihdam oranının yüzde 27,7 olmasına karşın tarım sektöründe bu oranın yüzde 41,66 olduğuna dikkat çekti.

“Kadınlar her alanda olduğu gibi tarımsal üretimde de yaptıkları katkılarla çok önemli roller üstlenmektedir” diyen Özer,  kayıtlı olmayan tarımdaki kadın oranının çok daha fazla olduğuna işaret etti.

“TARIMDA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK VE TEŞVİK SUNMAK GEREKİR”

Özer, kadın çiftçilerin sosyal güvenlik hakkına sahip olduğunu ve devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Pozitif ayrımcılığı hak eden kadın çiftçilerimizin sosyal güvenlik sistemine katılımının desteklenmesi ve genç kadın çiftçilerimizi tarımda tutmak için teşvik edici önlemler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Tam da bu noktada Silivri Belediyesi'nin tarımsal üretim yapmak isteyen kadınlara yönelik fırsatlar ve desteklerine değinen Özer, “Silivri Belediyesi ve Başkanımız Volkan Yılmaz'a tarımsal faaliyetlere yerel yönetim hassasiyeti ile yaklaşımından dolayı teşekkür ediyor, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığına da müteşekkiriz” diye sözlerini tamamladı.

YORUM YAP