Özer: Gelecekten sorumlu hissediyorum

Özer: Gelecekten sorumlu hissediyorum

31.01.2019 13:29:42

CHP'den Silivri Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan Doğay Özer, kentimizin gelişim ve eksikliklerini tamamlamak yönünde düşündüğü proje fikirlerini Hürhaber aracılığıyla anlattı.

Silivri şehir merkezinin araçsızlaştırılması ve daha ulaşılabilir olması için kent girişine kurulacak otopark, şehir merkezi ile İstanbul-Tekirdağ istikametinde oluşturulacak satış noktalarında yöresel ürünlere satış imkanı, kaliteli göç için yeni trend home ofis müşteri portföyünü Silivri'ye taşımak, sanayi için gerekli ara elaman ihtiyacına yönelik eğitim kampüsü kurmak, sağlık turizmini hareketlendirmek ve güzel tarım üretimini sertifikalandırarak tüketiciyle buluşturmak gibi projelerini hayata geçirmek için siyasetten sonra meclis üyesi adayı olduğunu belirten Doğay Özer, “Sorumluluk duygusunun ortadan kalkması, boyun eğmek demektir. Ben gelecekten sorumlu hissediyor ve görev almaya hazırım” dedi.

Sevginar SALİ: Öncelikle biraz sizi tanıyalım. Doğay Özer kimdir?
Doğay ÖZER: 1979 yılında Silivri, Kadıköy'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Silivri'de tamamladım ardından İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Bilgisayar Mühendisi olarak mezun oldum. Kamu yönetimi ve siyaset üzerine de yüksek lisans eğitimi aldım. Halen faaliyetine devam ettiğim ticaret hayatına da üniversite yıllarında başladım. 1999 yılında kurmuş olduğum PDS Elektronik ile Silivri çarşı merkezinde 19 yıldır esnaflık yapmakta olup, aynı zamanda aile mesleği olan çiftçilikle de uğraşmaktayım. İnşaat sektöründe de hizmet veren bir şirketim olmakla birlikte yurtdışında da birkaç şirketim var.
2015 yılından itibaren kozmetik sektöründe KOSGEB destekli mühendis olarak kozmetik firmalarına danışmanlık yapmakta ve ülkemizin Almanya BeautyEurasia fuarında tanıtılmasına katkı sağlamaktayım. Silivri'miz için tarımsal faaliyetlerin genişlemesine, aromatik bitki yetiştiriciliği ve e-kooperatifçilik ile pazarlanmasına katkı sağlayarak tarım turizminin bölgemizin önemli gelir kaynaklarından birisi haline gelmesine katkı sağlamak istiyorum.
Silivri'mizi teknoloji yatırım kenti yapmak ve Silikon Vadisi statüsüne ulaşması için gerekli yatırımların uluslararası platformda sağlanması konusunda projeler geliştirmeyi amaçlıyorum.
2006 yılından itibaren aktif olarak Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü üyesiyim.
Evliyim ve bir çocuk babasıyım.

“SİYASETTE DE TEKNOLOJİK DEĞİŞİMLERİN ÇOK YERİNDE VE YETERLİ OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”
Sevginar SALİ: Siyasetle alakanız konusunu biraz açalım mı?
Doğay ÖZER: Siyaset bir esnafın hayatında, mesai saatlerinde her zaman olan bir şey olduğundan dolayı özellikle tecrübelerimi Silivri'deki siyasete aktarma konusunda kendimi mecbur hissettim. Mesleğim yeni bir meslek dalı. Son 20-30 yıldır olmayan bir meslek dalı. Şu anda ise hepimizin hayatında olan bir meslek. Bu teknolojik gelişmeler doğrultusunda siyasette de teknolojik değişimlerin çok yerinde ve yeterli olması gerektiğine inanıyorum. Ondan dolayı da siyasete adım attım. 2006 yılında CHP'ye üye oldum. Bununla beraber partimin bana verdiği bütün görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bundan önceki dönem yine meclis üyesi aday adayıydım.

“SİLİVRİ'Yİ ELEKTRONİK ANLAMDA KOOPERATİFÇİLİKMERKEZİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Sevginar SALİ: Mesleki anlamda edindiğiniz bilgi ve beceriyi meclis üyesi olduktan sonra hangi konularda ve alanlarda Silivri'nin yararına değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
Doğay ÖZER: İş hayatımın yanı sıra aynı zamanda çiftçilik de yapan bir kişiyim; proaktif çalışmaya çalışıyorum. Aynı zamanda aile mesleğimdir çiftçilik. Tarım konusunda mevcut belediye başkanının çalışmaları takdire şayan. Çiftçimizin en büyük sorunlarından bir tanesi, ürettiği ürünü katma değerli satamaması. Bu da geleneksel yöntemlerin dışına çıkma cesareti bulamadığından kaynaklı. Bununla alakalı e-kooperatifçilik diye bir projem var. Bu doğrultuda Silivri'nin belirli noktalarında üreticiyle tüketiciyi birleştirecek bazı satış noktaları oluşturacağım ve bunu internet portalı vasıtasıyla bütün Türkiye'ye yaymak hatta biraz daha genişletmek gerekirse Silivri'yi elektronik anlamda kooperatifçilik merkezi haline getirmek için çalışacağım.

“ESNAFIMIZIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİR TANESİ MÜŞTERİYE DİREK ULAŞAMAMAK”
Yaklaşık 20 yıldır aynı noktada esnafım, birçok esnafla diyalog içerişimdeyim, bizim esnafımızın en büyük sorunlarından bir tanesi müşteriye direk ulaşamaması. Bu trafik yoğunluğundan ve çarşıdaki dükkân kapasitesinin biraz az olmasından kaynaklı. Örneğin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile beraber bazı portallar geliştirerek bir puanlama üzerinden elektronik ortamda bu hizmetlerin tanıtımı, değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin artması noktasında birkaç portal geliştirip bunları hayata geçirmek istiyorum. Bunu yapabilmem için de siyasetin bir noktasını bulmam gerektiğini fark ettim. Çünkü bu örgütlemeyle alakalı bir şey. Sadece Esnaf Odası'nın kendi başına kısa sürede aksiyon alabileceği bir olgu değil. Bu da esnaf tarafından kabullenebilmesi için en uygun zaman olduğuna inanıyorum özellikle bu resesyon döneminde.

“SOSYAL AÇIDAN EN BÜYÜK HANDİKAPLARINDAN BİRİ; YAŞAYAN BİR ŞEHRİMİZ YOK”
Sevginar SALİ: Silivri'de eksiklik gördüğünüz, geliştirilmesine inandığınız konular neler?
Doğay ÖZER: KOSGEB mühendisi olarak çalıştığım dönemlerde çok fazla yurtdışı seyahati gerçekleştirdim. Bu yurtdışı seyahatlerinde ister istemez yaşadığınız kentle bir karşılaştırma yapıyorsunuz. Ben aynı zamanda Ege bölgesinde de iş yapıyorum, İzmir'de de şubem var. Silivri'nin sosyal açıdan en büyük handikaplarından bir tanesi şu ki bizim yaşayan bir şehrimiz yok. Şehrimiz saat 21.00'dan sonra uykuya yatıyor. Uykuya yatmasından dolayı da biz kaliteli göç ve turist alamıyoruz. Çünkü şehrimiz, saat 21.00'da kepenkler indirilip caddeler boşaldığı zaman ölü bir şehir haline dönüşüyor. Bu şehri canlandırmak adına neler yapılabilir onun üzerine durmamız, çalışmamız lazım.

“YEREL SEÇİMLERDE PARTİCİLİĞİN İKİNCİ PLANDA OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Sevginar SALİ: Biraz politika konuşalım mı? Siyasi ittifakların yerel seçimlere etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Doğay ÖZER: Ben yerel seçimlerde toplumda particiliğin ikinci planda olduğuna inanıyorum. AK Parti'nin bu seçimde yapısal anlamda bölündüğünü düşünüyorum. Particilikte kişi daha önemli olduğundan dolayı şu anki AK Parti tarafında MHP'nin adayı tanınmıyor. Volkan Yılmaz ile eskiden tanışıyorum, düzgün bir insan fakat kendini tanıtabileceğine de çok inanmıyorum çünkü çok az bir süre var. Sosyo-demografik yapıyı çok iyi bilmediğinden dolayı projeleri ile de iktidar sonucu elde edeceğine inanıyorum.

“CHP AÇISINDAN, SİLİVRİ'DE ÇOK ŞANSLI BİR DÖNEMDEYİZ”
Sevginar SALİ: Bu dönemi CHP açısından şanslı görüyorsunuz o zaman?
Doğay ÖZER: Çok şanslı bir dönem.

“TURİZMİN GELİŞİMİ TÜM ALANLARIMIZI TETİKLER”
Sevginar SALİ: Kimlik buhranı gündemden düşmeyen Silivri; sanayi, turizm, hizmet, tarım kenti hedeflerinden birini seçmek zorunda kalsa sizce bu hangisi olmalı?
Doğay ÖZER: Turizm. Çünkü turizm aynı zamanda tarımı, küçük sanayiyi de kapsıyor. Sanayi denilince aklımıza geleneksel bir sanayi geliyor. Örnek vermek gerekirse Çin'de 7 bin kişinin yapmış olduğu bir işi Almanya'da 70 kişiyle yapabiliyorsunuz ve bacasız. Bir ayakkabı artık 3 boyutlu yazıcılarla üretilebiliyor. Çünkü turizmi ön plana koyduğumuz zaman doğamızı koruyabiliyoruz. Aynı zamanda tarım da gelişiyor. Turizme birinci öncelik verildiği zaman geri kalan hepsini kapsayacağını düşüyorum. Ben sanayicilerle de istişare içindeyim; en büyük sorunları ara eleman. Ara elemanı Esenyurt'tan, Beylikdüzü'nden almak zorunda. Ara elemanı ilçe dışından getirdiği zaman maalesef maliyeti yükseliyor. Bizim burada sanayi 4.0 devrimindeki o makineleri kullanabilecek elemanları yetiştireceğimiz bir kampüse ihtiyacımız var. Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nin okul örneğinde olduğu gibi o tarz bir kampüs ivedi olarak yapmamız gerekiyor.

Sevginar SALİ: Belediye Başkan Adayı sizi neden listesine almalı?
Doğay ÖZER: Proje üretebilirim ve ürettiğim projenin devamını sağlayabilirim.

Sevginar SALİ: Meclis üyesi seçildiğiniz takdirde ilk üzerine gideceğiniz konu ne?
Doğay ÖZER: E-kooperatifçilik.

“SOKAK HAYVANLARININ BESLENME SORUNUNU DÖNÜŞÜM TESİSİYLE ÇÖZMELİYİZ”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Doğay ÖZER: Sokak hayvanlarının beslenmesi mali anlamda ciddi bir yüktür aslında. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde önümüze gelecek konulardan bir tanesi bu. Çünkü sokak hayvanları genelde bizim bölgemize getirilip topluca bırakılmakta. Ve onları doyurma noktasında ciddi zorluklar çekmekteyiz. Çünkü mevcut atıklarımızı yönetemiyoruz. Yönetemediğimiz için de o hayvanlar çöplük kenarlarında çeteler kuruyorlar ve biz birey olarak adlığımız mamalarla onların besin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Küçük bir üretim tesisiyle mevcut gıda atıklarını onlara mama olarak dönüştürebiliriz. Bence bu çok elzem konulardan bir tanesi.

YORUM YAP