Özel Turnuva Düzenleyenlere CEZA Geliyor !

Özel Turnuva Düzenleyenlere CEZA Geliyor !

24.10.2020 09:32:22

Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği internet sitesinde yer alan habere göre özel futbol turnuvaları düzenleyenlere ceza geliyor;

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen bugün tarihli (23.10.2020) yazı ile şu an oynanmakta olan profesyonel futbol ligleri haricinde her türlü futbol faaliyeti hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtilmiştir.

Gönderilen yazıda “Covid¬19 salgını nedeniyle sporcu sağlığının korunması amacıyla ülkemizdeki amatör futbol faaliyetlerinin başlatılamadığı, ülkemizin bazı bölgelerinde bazı futbol takımlarının ve bazı kuruluşların özel turnuvalar düzenlendiği, Bakanlığımızca alınan tedbirlere aykırı olarak gerçekleştirilen söz konusu özel turnuvaların salgınla mücadelede olumsuz etkiler oluşturduğunu ve yetkisi olmamasına rağmen özel turnuva düzenleyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması” için Covid¬19 tedbirleri kapsamında gereğinin yapılması tüm valiliklerden istenilmiştir denildi.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'da konuyla ilgili 21 Ekim 2020 tarihinde ailelere konuyla ilgili uyarıda bulunmuştu. TFF tüm anne babalara uyarıda bulunarak gerekli sağlık önlemleri alınmadan TFF' den izinsiz yapılan Korsan Turnuvaların çocuklar için tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Pandemi nedeniyle Gelişim Ligleri ve amatör maçların oynatılmamasını fırsat bilen bazı kişiler 10-14 yaş arası çocuklar için turnuvalar düzenlemeye başladı. İlgili devlet kurumlarına şikayette bulunan TFF ebeveynleri uyardı. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgelerine aykırı olarak düzenlenen bu turnuvalar için tek yetkili olan Türkiye Futbol Federasyonu, ülkemizin salgınla mücadelesine gölge düşürecek bu tür izinsiz organizasyonların önlenmesi için şikayette bulundu.

YORUM YAP