Duygu Yalçın

Özel Sağlık Sigortası nedir?

Özel sağlık sigortası, sigortalanan kişilerin hastalık veya kaza durumlarında ortaya çıkan sağlık giderlerinin belli limitler içerisinde sigorta şirketi tarafından karşılanmasıdır.
Limit sınırları kişilerin seçeceği poliçe tipine göre değişebilmektedir.
Özel sağlık sigortanızdan yararlandığınızda istediğiniz doktoru seçebilir ve tedavileriniz için gerekli olan hizmetleri ücretsiz ya da minimum bir ücret ödeyerek alabilirsiniz.
Özel sağlık sigortası poliçe sahibi anlaşmalı özel hastanelerde teminatlara göre muayene, tedavi, ameliyat olabilir ve tetkik, fizik tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanabilir.
Geçen hafta tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, teminatları nelerdir ve hangi durumları kapsadığına göz atmıştık. Bu hafta da özel sağlık sigortasının tanımını yaptıktan sonra neleri kapsadığını, teminatları nelerdir, tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki farklar nelerdir kısımlarına göz atacağız. Özel sağlık sigortasının neleri kapsadığını merak ediyorsanız detaylı bir şekilde ürünümüz hakkında bilgileri verelim.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI NELERİ KAPSAR?
Özel sağlık sigortası, hastalık ve kaza durumlarında ödenmesi gereken masrafları poliçenizde belirtilen limitler doğrultusunda sizleri güvence altın alır.
Özel sağlık sigortasının genel ve özel şartları bulunmaktadır. Poliçenizi yaptırmaya kara verdiğiniz de mutlaka kendi adınıza doğru poliçeyi almak için araştırma yapın ve sigortacınıza gerekli soruları sorun ki ileride karşınıza çıkabilecek tüm olumsuzlukları ortadan kaldırın.
Özel sağlık sigortası ayakta tedavi ve yatarak tedavi olmak üzere tedavi kapsamında 2'ye ayrılır. Sigortanızı yaptırırken sigortacınız size “ayakta tedavi mi yoksa yatarak mı tedavi teminatını mı alacaksınız?” sorusunu sorar. Bunun dışında her iki tedavi teminatı benim için önemli diyorsanız ikisini birlikte de alabilirsiniz tek olarak tedavi teminatlarını da alabilirsiniz. Bu durum sizlerin tercihine kalmış bir durumdur.
Peki ayakta tedavi ile yatarak tedavi teminatları nelerdir diye kendimize sorarsak?

AYAKTA TEDAVİ KAPSAMI NELERDİR?
• Doktor muayenesi
• Teşhis, tedavi
• Reçeteli ilaç ( ilaçlar anlaşmalı eczanelerden alınmalıdır )
• Tahlil, MR, tomografi, röntgen gibi tetkikler
• Fizik tedavi, görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri.
Hastalığın tedavisi için gereken bandaj, koltuk değneği, boyunluk, varis çorabı gibi yardımcı malzemeler de dahildir.

YATARAK TEDAVİ KAPSAMI NELERDİR?
• Ameliyatlar
• Ameliyat sonrası oda-yemek ile refakatçi giderleri
• 24 saat yatış gerektirmeyen ameliyatsız tedaviler
• Yoğun bakım
• Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz giderleri
• Kara ve hava ambulansı
Her sigorta ürününde olduğu gibi özel sağlık sigortasında da teminat dışında kalan durumlar vardır.
Teminat dışı durumlar nelerdir dersek?
Teminat Dışı Durumlar
• Doğuştan gelen rahatsızlıklar
• Poliçe öncesi teşhisi konulmuş hastalıklar ( tamamlayıcı sağlık sigortasında da olduğu gibi )
• Sinüs, geniz eti, menüsküs ve burun kemiği ameliyatları
• Her türlü plastik cerrahi (estetik) ameliyatları
• Toplumsal olaylar ve intihar esnasında oluşabilecek rahatsızlıklar
• Suç işleme esnasında oluşabilecek sorunlar.
• Uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle meydana gelen hastalıklar
Bu arada “Özel sağlık sigortası zorunlu mu?” sorusunun cevabını da vermekte fayda var.
Özel sağlık sigortası zorunlu değil, isteğe bağlı bir sigorta ürünüdür.
“Sosyal güvencem var. Neden sağlık sigortasına ihtiyacım olsun ki?” diye düşünüyorsanız: Özel sağlık sigortası, özel sağlık kuruluşlarına ödeyeceğiniz miktarların altında bir fiyatla cebinizden ücret çıkarmadan her türlü sağlık hizmetinden bir sene boyunca yararlanabilmenizi sağlar.
Sigortacıma özel sağlık sigortası ile ilgili çalışma yapmasını bildirdim sağlık sigortası fiyatı neye göre belirleniyor derseniz de;
 Yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık geçmişiniz ve poliçeye dahil etmek istediğiniz ek teminatlar doğrultusunda fiyatlar şekillenir.
Örnek vermek gerekirse; doğum teminatı almak isteyen genç bir kadın ile doğum teminatsız sadece yatarak ve ayakta tedavi teminatlarını poliçesine eklemek isteyen genç bir kadın ile poliçelerinde bariz bir fiyat söz konusu olmaktadır.
Doğum teminatı poliçeye eklendiğin de doğum masrafları, tetkikler, yatış vs. dahil olduğu için poliçelerin fiyatlarını bir tık yükseltebilir.
Sağlığınızı güvence altına almak istiyorsanız bu süreçte “Özel sağlık sigortası mı, tamamlayıcı sağlık sigortası mı?” sorusu aklınıza düşebilir. Öncelikle bu iki sigorta çeşidinin aynı olmadığını belirtelim. Şimdi ise Tamamlayıcı sağlık sigortası ile Özel sağlık sigortası arasındaki farklara bakarak birbirlerinden kolaylıkla ayırabiliriz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar?
• Tamamlayıcı sağlık sigortası sadece anlaşmalı özel hastanelerde geçerli olup sadece SGK katılım payı ücreti ödeyip yararlanabilirsiniz.
Özel sağlık sigortasında ise anlaşmasız bir kuruma gittiğinizde tutarın belli bir kısmını sigorta şirketinden tahsil edebilirsiniz.
• Tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olmak için en önemli koşul SGK'lı olmaktır.
Özel sağlık sigortasında böyle bir koşul yoktur. SGK'lı olmasanız bile özel sağlık sigortasından yararlanıp dilediğiniz özel hastanede işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
• Tamamlayıcı sağlık sigortasın da ayakta tedavi limiti adet şeklinde olup 6-10 adet limit arasında şirketlere göre farklılık gösterirken
Özel sağlık sigortasın da ayakta tedavi limitini sizler belirleyebilirsiniz.
•Tamamlayıcı sağlık sigortasından sadece Türkiye il sınırları içinde faydalanabilirsiniz.
Özel sağlık sigortalarında isteğe bağlı olarak yurt dışı tedavileriniz için ek teminat olarak ekletebilirsiniz.
• Tamamlayıcı sağlık sigortasın da sadece SGK'nın ve seçeceğiniz sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastane gruplarından faydalanabilirsiniz.
Özel sağlık sigortaların da gitmek istediğiniz hastane gruplarını kendiniz belirleyebilir Acıbadem, American Hospital, Memorial ve Florance Nightingale gibi hastane gruplarını dilediğiniz gibi poliçenizi ekleyebilirsiniz. Bu A tipi hastaneler tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değildir.
Sağlıksız bir yaşam sürülemediğinden, yaşantımızda bir dakika sonrasının garantisini veremezken sizlere sunulan ve 365 gün sağlığınızı her türlü risklere karşı koruma altına alan sağlık sigortaları bizler için gider değil ihtiyaç ve güvence haline gelmelidir. Yeni yıla ramak kala gelin sizleri ve ailenizi sağlık sigortaları ile güvence altına alalım tüm yıl boyunca hem güvenilir hastanelerde, hem konforlu ve anında hizmetten faydalandıralım hem de tüm hastalık masraflarınız sigortanız tarafından karşılansın.
Tüm Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık sigortalarımızda yıl sonuna özel indirimlerimizden faydalanmanız için sizleri ÖzserNEO Silivri Çarşı Şubesine bekliyoruz…
Sağlığımız şakaya gelmez , siz ÖzserNEO'ya gelin..
0506.055.70.13

Yılın son günlerinde ÖzserNEO Silivri Çarşı Şube ailesi olarak herkese yeni yıl da sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir yıl diliyoruz…

YORUM YAP