Özel çocukların eserleri büyük ilgi gördü

Özel çocukların eserleri büyük ilgi gördü

9.12.2019 10:27:57

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun “Bizim Renkler” adlı sergisindeki eserlerin neredeyse tamamı satılarak okula ve özel çocukların eğitimine önemli katkı sağlandı.

Bilindiği gibi Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde “Bizim Renkler” adlı sergisini Yaşar Kemal Fuaye Salonu'nda açarak özel çocukların sanatsal çalışmalarını sundu.
Okulun kardeş kurumu Sarten Ambalaj A.Ş. ile dört yıldır sürdürülen takvim çalışmaları kapsamında Görsel Sanatlar ve El Sanatları öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin Sarten firmasının ürettiği kapakları kullanarak 2020 yılı takvimlerine fotoğrafları bastırılmak üzere hazırlanan eserler sergilendi. Bunların yanı sıra hafta sonları uygulanan tam gün tam yıl eğitim kapsamında Mozaik Kursu'nda ve Görsel Sanatlar Atölyesi'nde üretilen eserler de yer aldı.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Aylin Solmaz ve Alime Okyay ile El Sanatları Öğretmeni Ayla Kaya Bitirmiş'in rehberliğinde özel öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar büyük ilgi gördü. Sergide yer alan eserlerin neredeyse tamamı çok kısa bir sürede satılarak okula ve özel öğrencilerin eğitimine önemli katkı sunuldu.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB ve Silivri CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, CHP Silivri Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Sarten Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Zeren Sarıbekir Güzelbahar, iş insanı Süleyman Gencoğlu, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Gazi İlkokulu, Hasan Özvarnalı İlkokulu, Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Turgut Reis İlkokulu, Maşalacı Kreşi ve Gündüz Bakımevi, Hürhaber'in destekleriyle eserler okul yararına satıldı.
Sunulan destek, okul idaresini, öğretmenlerini ve öğrencilerini de çok memnun etti.

Haber:
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Ömer Tekin: Tutunacak hiçbir dalınız yok
Sonraki »

YORUM YAP