Özel çocuklar yararına anlamlı sergi

Özel çocuklar yararına anlamlı sergi

22.09.2017 13:15:32

Rabia Gürleyen'nin sanat yönetmenliğindeki Atölye Stanbulin, Karma Seramik Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Ahsen Bedu, Derya Küçük, Fulya Yazıcı, Nurcan Köysüren ve Sevgi Güriz eserleri Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda geliri özel ihtiyaç sahibi çocuklara destek olarak sunulmak üzere satış amacıyla sergileniyor...

Ahsen Bedu, Derya Küçük, Fulya Yazıcı, Nurcan Köysüren ve Sevgi Güriz eserlerini Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda sergiledi. Geliri özel ihtiyaç sahibi çocuklara destek olarak sunulacak serginin açılışı Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu ve birçok davetlinin katılımıyla yapıldı. Sanatseverler seramik çalışmaları büyük bir merakla inceleyerek eser sahiplerine tebriklerini iletti.

SOFRA, DÜNYA VE ADALET
Atölye Stanbulin yönetmeni Rabia Gürleyen, çalışmalarına dair şu açıklamayı yaptı: “Sergimizde bir sofra göreceksiniz. Bu sofra dünyanın dört bir yanındaki adaletsizlikler sofrası. Yaşamda bıraktığımız izler, varolmasını arzuladığımız ancak çoğunluğu sağlamayıp adaletli yaşam yolunda zıttına maruz bırakıldığımız bu kavramla tanışmamızı metaforlar ile anlatmaya çalıştık. Arkadaşlarım ile birlikte çamura buladık ellerimizi. Bu çamur dünya insanının içindeki bulunduğu çamurdan çok daha masum ve üretken. Elimiz erdiğince tabaklar, çanaklar ve çeşitli eserler üretmeye çaba harcadık.
Çamur ortamın ısı, nem ve zaman dilimi çerçevesinde ya hızlı kurudu, yamuldu, bozuldu ya da kırıldı, parçalandı. Tıpkı dünya insanlarının doğum ile ölüm arasındaki zaman dilimiyle eş değer biçimde. Sır, çamurun izin verdiği ölçüde tutundu çanaklara, tabaklara… Bazen sevdik, övünç duyduk, bazen mutsuzluk duvarı örüldü yüreğimizin umutları önüne. O duvarları yıktık, sildik süpürdük amacımızın önünden. Ve kurduk soframızı. Bir kırar, bin yaparız dedik. Hasan Hüseyin Korkmazgil'in Acıyı Bal Eylemesinden yola çıkıp, umudumuzu sürdüreceğiz. Bu bir davet metni. Sizi davet ediyoruz soframıza. Aileniz ile komşularınız ile buyurun Halil İbrahim bereketine. Kırık tabakların yerine koyun kırdığınız bir dostu, akrabayı, arkadaşı ve gönül dilinizdeki tutkal ile yapıştırın kırıkları birbirine, göreceksiniz hayat böyle daha güzel olacak.”
Karma seramik sergisi, 23 Eylül tarihine kadar görülebilir.

Haber Merkezi

YORUM YAP