Özcan Işıklar iddialı konuştu

Özcan Işıklar iddialı konuştu

20.01.2017 09:37:56

Fatih Mahallesi Tarihi Kale İçi projesinde gelinen son durum hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Yazın sahile inmek yerine Fatih Mahallesine çıkmayı tercih edecek çok vatandaşımız olacağını şimdiden söyleyebilirim” dedi. 

Silivri'nin en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi'nde hayata geçirilen yenileme projesinin ayrıcalıklarını anlatan Başkan Özcan Işıklar, Kale İçi'nin güçlü bir çekim alanı ve turistik donanıma sahip olan bir yer olarak düzenlendiğini söyledi.

“TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK”
Işıklar, çalışmaları devam eden proje hakkında şunları söyledi: “Fatih Mahallesinde çalışmalarımıza başladık. İddia ederek söylüyorum; Türkiye'de ilk defa böyle bir mahalle düzenlemesi yapılıyor. Çok güzel örnekler var buna hiç itirazım yok ama hepsinin konsepti ayrı. Kullanılan malzeme seçimleri ve konsept bir ilktir. Yazın sahile inmek yerine Fatih Mahallesine çıkmayı tercih edecek çok vatandaşımız olacağını şimdiden söyleyebilirim. Türkiye'de ilk defa bir Kaleiçi Tarihi projesi hayata geçiriliyor. Az önce dediğim gibi çok güzel örnekler var ama bizimki farklı bir örnek. Bitince göreceğiz.
Yağıştan dolayı biraz gecikme oldu. Kanal projeleri yapıldı. 6 tane kurumun beraber çalıştığı bir alan. Kanalda, suda, elektrikte, telefonda, internetinde eğer altyapıda bir aksaklık olmazsa, altını çizerek söylüyorum, yapılan iş için yüzlerce yıllık ömür biçebiliriz. Çok özel bir proje olarak inşallah büyük bir kısmı Mayıs-Haziran aylarında ortaya çıkmış olacak. Onun tanıtım ve duyurusunu da yapacağız. Orayı yaşam kalitesini çok değiştiren örnek bir turistik mahalle haline getireceğiz.”

Haber Merkezi

YORUM YAP