ÖZCAN IŞIKLAR’DAN ÖN SEÇİM YORUMU: Partimin iradesine razıyım

ÖZCAN IŞIKLAR’DAN ÖN SEÇİM YORUMU: Partimin iradesine razıyım

16.11.2018 10:49:35

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, radyo programcısı Erman Paçalı'nın, “Ön seçimi destekliyor musunuz?” sorusunu, “Maça çıkarken hangi kusurlu hareketlerin penaltı olduğunu bilerek çıkarsınız. Dilekçemizi verirken partimizin iradesine razı olarak veriyoruz.” şeklinde yanıtladı.

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, 14 Kasım Çarşamba günü, Metropol FM'de Erman Paçalı'nın hazırlayıp sunduğu Seçim Hattı programının konuğu oldu. Paçalı'nın yerel seçim gündemine ilişkin sorularını cevaplayan Işıklar, ön seçimin sağlıklı sonuç vermediğini savundu.

“SADECE BİR KRİTERE BAĞLAMAK DOĞRU SONUÇ VERMEZ”
Ön seçim konusunda görüşlerini net bir şekilde dile getiren Başkan Aday Adayı Işıklar, “Partinin tüzüğünde ‘Belediye Başkan Adaylıklarının merkez yoklaması ve partinin gerekli gördüğü hallerde karar vereceği usullerle açıklanır' diye bir hüküm var. Bu partinin kararı. Maça çıkarken hangi kusurlu hareketlerin penaltı olduğunu bilerek çıkarsınız. Biz bunu bilerek yola çıkıyoruz. Ve genellikle de Belediye Başkanlıklarında ön seçim yapılmıyor. Genel Başkanımızın bu konuda bir demeci var. Ben ön seçime karşı değilim. Belediye Meclis Üyesiyken ilk seçimimde ön seçimle seçildim. Partimiz usulü nasıl yaparsa yapsın sonucuna razıyım. Dilekçemizi verirken partimizin iradesine razı olarak veriyoruz. Ön seçim isterim, hiç sıkıntı yok. Dilekçesini vermiş, ön kabulünü de yapmış birisine ön seçim ister misiniz diye sormak biraz abes. Osmanlı'da bir söz vardır; ‘kem âlât ile kemâlât olmaz' derler. Siyasi Partiler Kanunumuz maalesef doğru çalışmıyor. Partide dışa dönük işlerde ön seçimi tercih etmiyor. Partinin adaylaştırmak için söyle bir kararı var; “Partinin oyunun üstünde en az 10-12 puan oy alırsa biz aday yapmayı tercih ederiz.” diyor. Şimdi siz 170 bin seçmeni olan bir ilçede sadece parti oyuna dayalı bir aday seçmeyi tercih eder misiniz? Nasıl olacak o? Partinin üyesinin vereceği bir karar olacak ama partinin oyunun üstünde oy alan bir adayı seçeceksiniz. Bu mümkün değil, işin doğasına ters. Partinin, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşünü almalısınız; bir de bilimsel, gerçekçi, doğru bir şekilde kamuoyu yoklaması yapmalısınız. Sadece bir kritere bağlamak doğru sonuç vermez. Bütün partilerden oy almayı hedefleyen birini sadece partinin içine dönük bir tercihle belirlemek riskli olur. Çünkü partinin üstünde oy beklediğiniz zaman bütün topluma sormak zorundasınız o da kamuoyu anketi olur.” diye konuştu.

“SİLİVRİ'Yİ TÜRKİYE'NİN MARKASI YAPTIK”
Silivri halkından aldıkları yetkiyle Silivri'yi geleceğe taşımanın planlarını yaptıklarını ve bu doğrultuda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Işıklar, 3. dönem talebinin gerekçesi olarak da şunları söyledi: “Beni nasıl tanır hemşerilerim bilemem ama duygularımı pek dışarı vuramam, kendime dert ederek yaşarım. Zaten bir şeyleri kendinize dert edindiğiniz için buradasınızdır. Allah içimizden bu acıyı hiç eksik etmesin. Topluma karşı böyle sorumluluk duyan, kendinden başkaları için de yaşamayı adayan insanların işidir bu. Benim en büyük hayalim Silivri'yi Türkiye'nin markası haline getirebilmekti ve yaptık. İstanbul'un yanı başında kent ve kent çevresi tarımında, tarımsal endüstriyel kalkınma bölgesi ve bir Silikon Vadisi'nin bütün hazırlıklarını tamamladık. Silivri'yi böyle bir vizyona hazırladık, 2 yıl içinde bunların hepsi hayata geçecek. Canımdan bezdirip, ‘bırak da git' diyen kişilere inat ben bunları hayata geçireceğim. Belediye Başkanlığı babadan miras değil, zamanı geldiğinde gururla uzaktan bakacağım. Rahmetli babam diktiği çam ağaçlarını göstermiş, “Bak oğlum ben buraya ağaç diktim. Sen de bu memlekete bir ağaç dik.” demişti. Bende bu memlekete ağaçlar diktim, onlara da gururla bakacağım. Çocuklarımız için yaşıyorum, onlara tünelin ucundaki ışığı göstereceğim.

“HERKESİN BAŞKANI OLDUM”
Ben ikbali gördüm, Allah'a çok şükür. Bu ülke bana üniversite okuttu, bu halk 10 yıl Belediye Başkanlığı yaptırdı. Bende onlara bu borcu ödemek zorundayım. Benim Belediye Başkanı seçilmekle ilgili bir hayalim yok, projelerimizin hayata geçtiğini göreyim, o gün bırakmaya hazırım. Benden çalınan zamanlar var. Karşıtlaştırılan, ötekileştirilen, düşmanlaştırılan bir siyaset anlayışında herkesin Belediye Başkanı olmaya gayret gösterdim. Benim anlayışımda rozet, ötekilik, yandaşlık yok. Ben Belediye Başkanlığını siyasallaştırmadım, partileştirmedim. Onun için herkesin Başkanı oldum. Allah nasip ettiğinde 3. dönem nasıl herkesin Belediye Başkanı olduğumu görecekler. Özgürlükçü bir Cumhuriyetin Silivri'si olacak burası. Kapsayıcı, toparlayıcı, el ele tutuşmuş, nefes alan, korunmuş, betonlaşmamış, rüzgarı kesilmemiş, güneşi kapatılmamış, karnı doymuş, iş güç yaratmış, tarımsal endüstri bölgesi, Silikon Vadisi, üniversiteleriyle, tarım ve hayvancılık gelişme merkezleriyle, teknoloji transfer ofisleriyle pırıl pırıl bir Silivri'nin temelini atmış olacağız. ”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP