Şah Muciburrahman

Özcan Işıklar aday olmuyor mu?

Yerel seçimlere yedi aydan az zaman kaldı. Silivri'ye ilk geldiğim yıllarda yerel seçimlere bir yıl kala ortalık aday adayı isimleri ile dolu olurdu. Şimdi bakıyorum, ne iktidar da ne muhalefette çıt yok. Gizli bir yarış var parti içlerinde ama kimse öne çıkmıyor. Selami Değirmenci bile.
Kimileri buna “Fırtına öncesi sessizlik” diyor.
***
Durum böyle olunca gözler, kulaklar önce Başkan Özcan Işıklar'a hedefleniyor. Ona yakın çevrelere sokulup bir şeyler öğrenme çabası içinde oluyorum. Kimileri “Tekrar aday olmayı düşünmüyor. Borçlar gırtlağı geçti. Yakında maaşları bile ödeyemeyecek duruma gelmek üzere…” derken bazıları da “Bu dönem tamamlayamadığı projeler var. Onları tamamlamak için bir dönem daha başkanlık yapmayı hedefliyor” diyor. Başkan Işıklar için bunlar konuşulurken, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu'nun adının geçtiği sohbetler de yok değil. 2009'da MHP'den transfer edilmişti Balcıoğlu. 2014'te “Devam” dedi Işıklar birkaç meclis üyesi ile birlikte Balcıoğlu'na. Veliaht olarak Balcıoğlu'nu seçmiş olabilir mi yakında hep birlikte öğreniriz.
***
Başkan Işıklar'ın tekrar aday olmayacağını söyleyen isimlere sordum “Başkan sadece ‘ekonomik darboğaz'dan dolayı mı aday olmayacak? ”
“Yok” dedi biri. “Başkanımız o sıkıntıyı aşar evelallah. Ama Asıl mesele Genel Merkez. Malum Muharrem İnce'nin dünürü. Ve İnce Genel Merkez'e baş kaldırdığında Başkan onun yanındaydı çok uğraştı. Kılıçdaroğlu onu aday göstermez” dedi. Diğeri “O da var ama asıl sorun Özcan'ın görüşüne göre Tayyip Erdoğan belediyeleri kapatacak. Müdürlük haline getirecek. Böyle bir durumda lav edilen bir belediye başında olmak istemiyor” dedi.
***
Sohbet böyle devam ederken tanımadığım bir bey geldi. “Son bombayı duydunuz mu beyler?” diyerek başladı anlatmaya. MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın bu gelen bey'in bir tanıdığına anlatmış. “Geçende beni radyocu Deniz aradı (Özgün Deniz Gündüz) ‘CHP'nin adayı benim, benimle iyi geçin. Bir daha ki dönem Başkanım ona göre' demiş” dedi. Bir anda kahkahalar patladı. “İşte bu bomba” dedi biri. Diğeri “Özcan Başkan'ın bundan haberi yok herhalde” deyip telefona sarıldı, ancak karşı taraf cevap vermedi.
Konuşmalar da Özgün Deniz Gündüz'ün Tunceli asıllı olduğu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemşerisi olduğu söylenirken, itirazlar geldi. Deniz hanımın İzmirli olduğu iddia edildi. Bir başkası “Deniz akıllı kadındır. Başkan adayı olup Meclis sıralamasında seçilecek bir yer kapacaktır” diyerek başka bir boyuta çekti sohbeti. Yanlarından ayrıldığımda Deniz Özgün Gündüz'ü cesaretinden dolayı kutlamak geldi içimden. “Nihayet bir cesur kadın çıktı” dedim.
***
Silivri siyasi tarihinde müzmin adaylar var. Başını da Merhum Şaban Demiray çekiyor. Merhum Mehmet Özhüsrev, Ferit Pala, Yılmaz Kandemir, Selami Değirmenci… Metin Karakaş ve Hüseyin Turan'ın onları geriden takip ettikleri de biliniyor. Yani demem o ki Silivri siyasi adam yetiştirmede pek başarılı değil. Silivri'nin son kırk yılında bu isimler aday adayı, aday ya da yenilmeye doymayan pehlivan olmuşlar. O nedenle ne kadar doğrudur bilemem ancak Özgün Deniz Gündüz kutlanmaya değer bir çıkışta bulunmuş.

YORUM YAP