Özbekistan Başkonsolosu okulumuz programını onurlandırdı

Özbekistan Başkonsolosu okulumuz programını onurlandırdı

17.02.2020 15:15:07

Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Fazliddin Samaritdinov, Silivri Anadolu Lisesi'nin “Taşkent” tanıtım programını onurlandırdı. 

Silivri Anadolu Lisesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "Medeniyetimize Yön Veren Şehirler Projesi" kapsamında hazırlayıp 13 Şubat 2020 tarihinde sunduğu programda Özbekistan'ın başkenti Taşkent'i tanıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, okul müdürleri, öğretmenler, Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve Özbek öğrencisinin yanı sıra Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Fazliddin Samaritdinov, Özbek öğrencileri temsilcisi Saadat Davlatova, Aydın Üniversitesi Öğrencisi Abbosbek Mirbabayev de katılarak programı onurlandırdı.

Okulun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, okulun Tarih öğretmenleri Tanju Kaya, Cem Polat, Gülsüm Güven, Gülşen Osmanoğlu, Beden Eğitimi öğretmeni Hülya Erkılınçoğlu ve müzik öğretmeni H. Samet Yeşil'in sorumluluğunda hazırlanan programda öğrenciler, Taşkent'in tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile ilgili konularda misafirlere sunum yaptılar ve gösterilerini sahnelediler.

Programda Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, Özbekistanlı öğrencisi Sevinç ile Özbek Müziği'ni örnekledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Fazliddin Samaritdinov'a ilgisi ve katılımı için teşekkür ederek Silivri Anadolu Lisesi adına şilt takdim etti.

Samaritdinov, sunulan programa dair beğenisini ifade ederek Silivri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran ve öğrencisine, ayrıca nazik davetleri için Okul Müdürü Abdurrahman Öztürkoğlu'na teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP