Ozanların dilinden unutulmaz eserler

Ozanların dilinden unutulmaz eserler

5.03.2016 12:26:39

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Atölyesi, Volkan Yaran'ın şefliğinde herkesi müzikle buluşturmaya devam ediyor. Müzik Atölyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da bir bakıma toplumun dilleri olan halk ozanlarını unutmadı. 1 Mart 2016 tarihinde, Yaşar Kemal Sergi Salonunda Çağrıbey Ortaokulu Müzik Atölyesi tarafından hazırlanan Ozanların Dilinden Türk Halk Müziği Konseri sunuldu. Konsere Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve birçok davetli katıldı.
Daha çok doğaçlama olarak saz çalıp türkü söyleyen, halkla iç içe yaşayan, halkların olumlu yada olumsuz yanlarını dile getiren ozanlar, yaşadıkları dönemlere göre farklı bir yere sahip. Halkın gönüllerinde yer edinen halk ozanları Çağrıbey Ortaokulu Müzik Atölyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle her yıl anılmakta. Nesilden nesle aktarılan unutulmaz eserleri önceki akşamki konserde de seslendirildi.
Konser Kamil Bilici seslendirmesiyle hazırlanan Çağrıbey Atölyesi kısa tanıtım filmiyle başladı. Her ozanın bir türküsü seslendirilirken o ozanın sinevizyon gösterisi ekrana yansıtıldı.
Ülkemizin 7 bölgesinden 12 ozan anısı yaşatıldı. Konserin final türküsünde müzik öğretmeni Volkan Yaran "Pir sultan Abdal'dan "Ötme bülbül ötme" deyişini koro ile birlikte seslendirdi.

BEKARLAR: HER ÖĞRETMEN BİR İZ BIRAKMALI
Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, "Her Öğretmen bir iz bırakmalı. Ben çocukları izlerken düşündüm ve inanın, ortaokul müzik öğretmenimin adını hatırlayamadım. İşte bu çocuklar ileride bugünü, Volkan öğretmenlerini hep hatırlayacaklardır. Böyle emekle, uğraşla, istekle tüm branşlarda, her öğretmen bir iz bırakmalı. Burada çok güzel bir akşam yaşadık. Çocuklarımızı ve Volkan öğretmeni tebrik ediyorum." şeklinde konuşarak tebrik etti.
Dinleyenlerin büyük bir keyifli dinlediği konser beğeni topladı.
Renginar SALİ

YORUM YAP