XXXXX

Oyu Değil, İşlevi

Emekli paşa, yeni siyasetçi Osman Pamukoğlu önceki gün Silivri'deydi. Partisinin ismini bir türlü ezberleyemedim, kusura bakmasınlar, Hakpar mı Hepar mı ne, öyle bir şey...
 
Beklenildiği gibi, Silivri'de de beş-on kişi tarafından karşılanmış Pamukoğlu... İnternette zaman zaman gözüme çarptığı gibi, diğer ilçelerde, illerde de durum farklı değil.
 
"İktidara geldiğim zaman Samanyolu TV'yi yakacağım." gibi ülkenin sorunlarına can damarından basan vaatleriyle, Neron Osman'dan cacık olmasını beklemiyoruz tabi... (Bir de bunların Küçük Neron'ları var, aleyhlerinde haber yaptığım zaman kızıp, internet siteme küfür-kafir yorumlar bırakmak kesmeyince ev telefonumdan gece yarısı arayan ve "seni de yakacağız" diyen Pamukoğlu hayranları...)
 
Beni hayrete düşüren, bu gibi küçük partilerin taraftarlarının, militanlarının kronik körlüğü, saflığı...
 
Zira sorduğunuz zaman, iktidara gelmekten bahsediyor, buna da ciddi ciddi inanıyorlar işin trajikomik yanı...
 
Gerçekleri yüzlerine vurduğunuz zaman da kızıp köpürüyorlar, medyanın sansüründen, kendilerinden korkmasından, tüm diğer partilerin onlara karşı cephe aldığından falan bahsediyorlar. Daha da üstlerine giderseniz, zıvanadan çıkıyorlar.
 
Ulan binde iki oy alırsan yat kalk şükret, ne tepiniyorsun a şabalak?
 
İşçi Partisi'ndeyken, üstelik ilçe başkanlığı yaparken, benzer durumlarla çok karşılaşıyordum. Genel Merkez tarafı bas bas bağırıyordu "barajı aştık geliyoruz." diye, ben de "amman yavaş gelelim, bir yerimizi falan incitiriz maazallah." diyerek katılıyordum bu curcunaya...
Devamı 17 Mayıs 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP