XXXXX

Oy yarışı kızışıyor

AK Parti ve CHP'nin oy kazanma stratejileri yerel seçimlerin yaklaşması ile daha net kendini hissettiriyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, Ağrılar Derneği'ne ziyaretinde ortaya çıkan bu ke-sime ilgi ve desteği dikkat çekiyor.
Tıpkı Karakaş'ın yeni ‘yerli' isimleri önce vitrin sonra da partisine kazandırmak için önüne koyduğu hedefin doğrultusu gibi.
CHP, AK Parti'ye " ‘Yabancı' oylar senin tekelinde değil” derken, Ak Parti'den de aynı şekilde CHP'ye karşılık geliyor; " ‘Yerli' oylar da senin tekelinde değil”…
Artık tek başına ne ‘yerli' ne de ‘yabancı' oylar Silivri'nin iktidarını belirlemeye yetmediğinden, tıpkı bu isimler ile adlandırılan insanların bu kentte bir arada yaşaması gibi oylarının da bir potada erimesi, eritilebilmesi zorunluluğu var iktidar hedefini gerçekleştirmek isteyenlerin önünde.
Sadece söz konusu ayrıma tabi olan oylar arasında değil iktidar rakiplerinin arasındaki yarış. MHP, DP, SP, DTP, ÖDP'den de oy kazanma yarışı söz konusu… Ve hatta birbirinden bile… İktidara en yakın partiler arasında en hızlı ve kolay oy geçişi yaşanır. Genel algının aksine, iktidarda olmak seçim dönemi imkan açısından belki avantaj ama seçmen nazarında oy potansiyeli en hızlı eriyen konum.
Özetle Silivri'de kıyasıya bir oy yarışı yaşanacak ve buna ilişkin süreç işlemeye başladı bile.

AK PARTİ'DE HÜSEYİN KAPISIZ SESLERİ EPEY GÜR
Dünkü köşemde "AK Parti'de Hüseyin Kapısız sesleri” dedim gün boyu telefonlar kesilmedi. Ne kadar gür çıkıyormuş AK Parti'de "Hüseyin Kapısız” diyenlerin sesleri. Benim için sürpriz oldu açıkçası.
Hadi hayırlısı…

BAKMAK YETMEZ, GÖRMEK GEREK…
Yerel bir yayın organı, Ak Parti ile ortaklaşa Silivrispor şampiyonluğu onuruna yemek organizasyonu gerçekleştirdi. Programa davetli değildik. Ak Parti basın bürosundan konuyla ilgili bir bülten servis edildi yerel basına. Haber ve ekte 11 adet fotoğraf. Ne ilginçtir ki bu resimler arasında Kulüp Başkanı Mustafa Saral'ın tırnağı bile kıyıdan köşeden herhangi bir fotoğrafta görünmemekte. Bülteni hazırlayan Ahmet Korkmaz, konuda bir kasıt olmadığını, durumun tesadüfen bu şekilde geliştiğini açıklarken, "Benim Mustafa Saral'a ne kastım olabilir ki?!” dedi. Tabi ki Ahmet Korkmaz'ın Saral'a bir kastı olamaz. Özel duygu ve düşüncelerinin işinin önüne geçmesine izin vermeyecek kadar profes-yonel biri olduğunu onu tanıyanlar bilir.
Bilinmeyene gelelim; acaba Metin Karakaş'ın Saral'a karşı gerçek duyguları, kendine sakladığı endişeleri neler?! Bazı ayrıntılar çok önemlidir. Görmesini bilene…
Belki de gerçekten bir kasıt yoktur ha?! 11 resim ve hiçbirinde onuruna yemeğin düzenlediği kulübün başkanı yok!

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Siyasi muhabirimiz Tolga Emek ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar'ın eşi Figen Vardır'ın doğum günü bu gün. Aileleriyle birlikte nice mutlu yıllar ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.

YORUM YAP