“Otopark değil, tarihi mirasımıza sahip çıkamama sorunumuz var”

“Otopark değil, tarihi mirasımıza sahip çıkamama sorunumuz var”

20.02.2019 12:57:46

“Silivri Tarihine Sahip Çık” Platformu, restorasyonları tarihi rezalete dönüşen uzak geçmiş mirası köprülerimiz üzerinden ilçemizin asıl sorununa dikkat çekti.

“Silivri Tarihine Sahip Çık” Platformu tarihi köprüler ile ilgili restorasyon sıkıntısını yakından takip etmeyi sürdürüyor.

“YENİ RESTORASYON PROJESİNİN UYGULAMA BAŞLANGIÇ TARİHİ MART 2019”
Platform kısa bir süre önce Mimar Sinan Tarihi Köprünün restorasyonu ile ilgili son gelişmeleri kamuoyuna şöyle duyurdu: "Restorasyon sürecini yakından takip ettiğimiz Silivri'deki köprümüz için en son aldığımız bilgileri tekrar kamuoyu ile paylaşıyoruz. En son yaptığımız bilgilendirme, köprünün tekrar bir restorasyon projesinin çizildiği ve uygulama başlangıç tarihi Mart 2019 olacağı yönündeydi.
8 Şubat Cuma günü aldığımız bilgiler doğrultusunda köprünün restorasyon projesinin kuruldan geçtiğini restorasyon firması Mina Restorasyon'dan öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca uygulamanın başlangıcı için projenin ihaleye çıkacağı ve belirlenen firma ile uygulamaya başlanacağı bilgisini almış bulunmaktayız. Öngörülen tarih ise bir önceki duyurumuzda söylediğimiz gibi Mart 2019'dur.

“İNANDIRICILIĞI KALMADI”
Uzun süredir verilen tarihlerde bir türlü çalışmaya başlanmaması, yaptığımız görüşmelerde sürekli başka tarihlerin verilmesi artık inandırıcılığını kaybetmiştir.

“İKİ KÜLTÜREL MİMARİ MİRASIMIZA NE ZAMAN SAHİP ÇIKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ?”
Buradan Silivri halkına sesleniyoruz, hemen yanı başımızda duran bu iki (Mimar Sinan Köprüsü ve Boğluca Deresi üzerindeki tarihi köprü) kültürel mimari mirasımıza ne zaman sahip çıkmayı düşünüyoruz? Silivri'deki siyasiler, partiler, kurum ve kuruluşlar ne zaman buna destek verecekler? Bu köprünün restorasyonunun 8 senedir neden bitirilemediğinin sorusunu yaptığımız tüm resmi kurumlardaki görüşmelerde soruyoruz.

“OTOPARK DEĞİL, TARİHİ
MİRASIMIZA SAHİP ÇIKAMAMA SORUNUMUZ VAR”
Silivri'mizde dillere pelesenk olan, tüm seçim çalışmalarında bahsedilen "Silivri'de otopark sorunu var" dan ziyade, Silivri'deki ilk asıl sorun bu iki kültürel mirasın yok olmaya, tahribata uğramaya ve unutulmaya mahkum olduğudur. Ve bunun hatırlanmadığı gerçeğidir.

ORTAK MÜCADELEYE ÇAĞRI
Tüm Silivri halkı, STK'ları, siyasileri, yerel basını, kurumları, kuruluşları, Silivri'de faaliyet gösteren ve bu konumda kazanç sağlayan tüm firmaları, öğretmenleri, okul müdürlerini, resmi kurumları bu konu hakkında ortak bir mücadeleye çağırıyoruz.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP