XXXXX

ORTAKÖY’DEN ŞİKAYETLER

 

Ortaköy mahallemizde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden bölge halkı şikayetçi. Elektrik hattı beslemesinde zayıflık olduğu tahmin ediliyor. Elektronik araç ve gereçlerinin bozulduğu aktarılırken, günlük yaşam üzerindeki olumsuz etkiler ifade ediliyor.

FABRİKA ATIKLARINA DİKKAT
Son günlerde Silivri Belediye Encümeni tarafından değerlendirilen konular arasında sık sık fabrikalara kesilen çevre kirliliği cezaları dikkat çekiyor. Ortaköy'den de konuyla ilgili şikayet var. Buradaki sanayi kuruluşlarının atıklarını özellikle geceleri yakmak suretiyle imha ettikleri ifade ediliyor. Bunun da ne denli kötü bir koku ve hava kirliliğine sebep olduğunu tahmin edersiniz. Çevre Müdürlüğü yetkililerinin mahalle sorumluları ile irtibata geçerek, konuyu yakından takibe almaları yararlı olur.

CHP ŞAHA KALKTI
İyi ki dün biraz eleştirdik. Bunu beklemiyorlardı atak yapmak için herhalde? Bugün itibariyle CHP'lilerin aktif çalışmalarını takip edebilirsiniz. Allah nazardan saklasın! Eminim gittikleri yerlerde görüştükleri insanlar onları seve seve ağırlamıştır. Siyasetin sahada yapıldığı ve asıl burada verimli olduğu tartışılmaz.

IŞIKLAR, BUGÜN SAYALAR VE ÇAYIRDERE'DE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi bugün Sayalar ve Çayırdere'yle Büyükşehir Yasası'ndaki son değişiklikleri anlatmayı sürdürecek. Silivri'ye mahalle olarak bağlanan 13 orman köyümüzde yaşayanlar ilçe belediye temsilcileri ve yetkilileriyle sükûnet içerisinde tanışmalarını, kaynaşmalarını sürdürüyor.

KUTLAMA YEMEĞİ BUGÜN
İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2011 Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Çalışmama engel yok projesi” kutlama yemeği bugün saat 17.00'da Yelken Restaurant'ta Kaymakamımız Salih Keser'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.


KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'DAN BİR ANEKDOT
Süleymaniye Camii'nin inşası sırasında bir ermeni usta, yanlış duvar yapması sonucu, Kanuni tarafından cezalandırılır. Ermeni usta, sultandan şikâyetçi olur. Kadı, ikisini de huzuruna çağırır. Kanuni ve usta, kadının karşısında ayakta beklemektedirler. Karar açıklanır: "Kısas!" yani Kanuni de aynı şekilde cezalandırılacaktır. Ermeni usta, adalete hayret eder ve:
-"Madem dininiz bu kadar adil, hem davamdan vazgeçiyorum hem de Müslüman oluyorum" der.
Davadan sonra Kanuni, kadıya:
-"Eğer ben padişahım diye benim lehimde bir karar verseydin, seni bu kılıcımla öldürürdüm"
Kadı, oturduğu minderin altından bir hançer çıkarır ve:
-"Sultanım siz de eğer 'ben padişahım' diye kararıma itiraz etseydiniz ben de bu hançeri sizin kalbinize saplardım diye karşılık verir…
***
Muhteşem Yüzyıl tutkunları Kadı ile Kanuni'nin iletişimini takip ederken, bu anekdotun ilginç gelebileceğini düşündüğüm için paylaştım…
Nereden nereye… Değerlerimizin yozlaşması önünde pek duramıyoruz da adalet konusundaki zaaflarımız önem bakımından çok daha etkili…

GÜNÜN SÖZÜ
"Doğru söyledikleriniz yüzünden kazanacağınız düşmanlar,
Yalan söyleyip kazandığınız dosttan daha iyidir…”

YORUM YAP