Ortak doğrumuz olsun!

Yıllardır atıl vaziyette beklendikten sonra iktidar ile muhalefetin yeni kapışma konusu olur mu? Eski Devlet Hastanesi hizmet binasından söz ediyorum. Kimseye hizmet verecek bir hali kalmadı binanın gerçi. AK Parti cami yapılsın diye bastırıyor, Silivri Belediyesi yapmayın eylemeyin ‘kavşak' olarak düzenleyelim diyor… Yapılacak yatırım cami olunca karşı çıkmak için güçlü gerekçeleriniz olmalı. Alibey, Piri Mehmet Paşa, Fatih ve Esentepe camilerinin orta yerinde yeni bir tanesine daha ihtiyaç var mı? ‘Evet', demek çok zor. Neler söylenmesi gerektiğine karar vermeden önce muhabirlerimiz bölge esnafına sordu… Yirmiye yakın röportaj arasından iki kişi cami, büyük bir çoğunluk meydan ve sağlık alanında bir yatırımla değerlendirilmesi yönünde görüş belirtiyor.
Başkan Işıklar da keza aynı şekilde bölge esnaflarının beklentilerine uygun olarak meydan ve kavşak düzenlemesinin yanı sıra, Alibey ve Fatih Mahallesi Aile Hekimlikleri'ne buradan yer verilebileceğini öne sürüyor. Devlet Hastanesi'nin insan sirkülâsyonuyla yıllardır bölgede ayakta kalan esnaflar, taşınmanın ardından kara kara düşünüyor. Yeni ve zor koşullara direnmek için kendince çareler geliştiriyorlar. Ama bugüne kadar hep bir umutla beklediler… Şimdi karar verme zamanı.
Bir taraf cami diye tutturur, diğeri meydan olsun derse bu tartışma yine uzayıp gider. Taraflar birbirini karalar, yıpratır, yıpranır… Çok mu zor acaba bölge esnafıyla bir araya gelip her iki alternatifi tarafların onlara sunup, görüş ve kararlarına uygun davranması… İlla ‘dediğim dedik' tarzında inatlaşmalar zaten bir sürü zorlukla mücadele eden insanları iyice bezdirir, haberiniz olsun!
Işıklar, cami ile ilgili başka yer göstermeye de hazır olduklarını ifade ediyor.
Ama Kara Mustafa ve Fevzi Çakmak Caddesi'nin tek yön uygulaması göz önünde bulundurulduğunda merkezi girişlerin Alibey Cami'si önünden desteklenmesi yönündeki ihtiyaç göz ardı edilemez.
Cami ihtiyacından daha önemli bir sorunumuz var; o da her geçen gün daha da karmaşık hal alan trafik sorunu. Bölge esnafının beklenti ve görüşleri tabi ki önemli ama bir de Silivri genelini etkileyen trafik ile ulaşım sorunu üzerine odaklanmakta yarar var.
***
Siyasilerin veya iktidar temsilcilerinin mutlaka belirledikleri ve açıkladıkları hedeflere ulaşmaları önemlidir. Ama daha önemlisi ne zaman bir adım ileri ne zaman iki adım ileri gitmeleri gerektiğini hissetmektir. Yeri geldiğinde halkın çıkarlarını siyasetin üstünde tuttuğunu, ispat edenin kaybedeceği hiçbir şey olamaz. Kazandıkları ise zamanla daha da değerlenecek.
Bu konuda tarafların da söyleyecekleri olacaktır mutlaka…

SEN DEĞİŞİRSEN DÜNYA DA DEĞİŞİR
"Genç ve hür iken, düşlerim sonsuzken, dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca, dünyanın değişmeyeceğini anladım.
Ben de düşlerimi biraz kısıtlayarak, sadece memleketimi değiştirmeye karar verdim. Ama o da değişeceğe benzemiyordu.
İyice yaşlandığımda, artık son bir gayretle, sadece ailemi, kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim. Ama malesef bunu kabul ettiremedim.
Şimdi ölüm döşeğinde yatarken birden fark ettim ki, önce yalnız kendimi değiştirseydim, onlara örnek olarak ailemi de değiştirebilirdim.
Onlardan alacağım cesaret ve ilhamla, memlekketimi daha ileri götürebilirdim.
Kim bilir, belki dünyayı bile değiştirebilirdim."
Dünyayı değiştirmek istiyorsan bunu yapabileceğine dair inancını değiştirerek işe başla. Bunu yapamıyorsan, kendini değiştirmeyi dene...”

YORUM YAP