XXXXX

Orada Bir Okul Var, Silivri İçin Büyük Bir Şans

Ziyaret ettiğimiz son okul Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi oldu. Bana yemek beğendirmek zordur, bilenler bilir ama burada gördüğüm kahvaltıyı önümüzdeki yıllar unutmama imkan yok. Bu sadece benim fikrim değil emin olabilirsiniz.
Okulun niteliği konusunda kapsamlı bilgiyi haberinden okuyabilirsiniz. Şahsi gözlemimi paylaşmak istiyorum. Gördükleri eğitime bu denli içtenlikle bağlı olan öğrencilerin, özenle öğrendiklerini uygulamalarından dolayı gurur duydum. Onları yetiştiren öğretmenler ne kadar mutlu olsalar azdır. Okul geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını verdi. İlk kayıt yaptıranların açıkta kalan öğrencilerden oluşuyor olması çok bilinçli bir seçimle gelişen bir süreç olmadığını gösteriyor. Buna rağmen o çocuklar nasıl böyle yemekler hazırlıyor, kusursuz bir servis yapıyor siz düşünün. Sadece bize hazırladıkları kahvaltı veya mutfakta hazırladıklarından bu sonuca varmadım. Katıldıkları kültür ve yemek yarışmaları da ifade etmeye çalıştığım başarının net kanıtı.
Silivri’de turizmi geliştireceksek bu okul ve yetiştirdiği elemanlar bizim gözbebeğimiz olmalı. Eğitim her alanda çok önemli. Ama gençlerin bu denli dört kolla hizmet sektöründe parlamaları bana göre ayrıca anlamlı. Silivri, bu önemi henüz kavramış gibi görünmediği için de biraz üzgünüm açıkçası. Böyle bir imkanın varlığından ben bile bugüne kadar tam olarak bilgi sahibi değilken, gördüklerim, öğrendiklerimi herkesle paylaşmak ayrıca çok güzel.
Öğrencilerin başarısından söz ettim galiba genelde. Onları bu hale getiren öğretmen ve okul yöneticilerinin hakkını da teslim etmek gerekir. Yeni açılmış bir okulu bu kadar kısa sürede bu denli donanımlı, işlevsel ve nitelikli hale getirmenin kolay olmadığını biliyorum. Herkes de tahmin eder. Yetiştirilen öğrencilerin iş hayatına atılmasını, tanışması ile ilgili ilişki de çok hassas bir süreç. Hepimiz elimizden gelen desteği vermeliyiz. İşletmeler, basın ve hatta Silivri’de turizmin gelişimine büyük önem verdiğini her fırsatta ifade eden belediye yetkilileri. Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar’ın okulun tanıtımı ile ilgili ısrarını gezip gördükten sonra daha iyi anladım.

Haberin devamı 03.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP