Önlenemeyen işgal

Önlenemeyen işgal

11.08.2018 10:02:18

Bir dönem encümen kararlarıyla cezalar kesiliyordu ancak artık bu yönteme de başvurulmadığından kimi esnafların kaldırım işgal cüreti yayaların sabrını zorlayacak sınırlarda seyrediyor.

Gazetemize konuyla ilgili iletilen şikayet belli ki daha önce de yetkililere defaten aktarılmış. Yerel seçimlere kısa bir süre kala sonuç beklemek büyük bir iyimserlik olsa da, yetkililerin önlem alınacağı ümidiyle vatandaşımızdan gelen şikayeti paylaşıyoruz:
“Esnaflar yaya kaldırımlarını haddinden fazla gasp etmeseler. Yaya kaldırım üzerindeki engel demirlerini bile söküp kaldırımı geniş göstermeye çalışıyorlar bir nevi kamu malına zarar veriyorlar. Dükkânlarında yer yokmuş gibi bütün mallar kaldırımda. Bir de araba park yerlerine engel olsun diye satılan malları oraya koyuyorlar. Zabıta ve Sayın Bora Başkanımıza defalarca resimleri göndermemize rağmen hiçbir sonuç yok. Söz mü geçiremiyorlar acaba yoksa boş mu veriyorlar? Örnek Atatürk Caddesi ve iskele, Efe dondurmacısın sokağı…”Ü

SORUN YAYGIN, ÇÖZÜM BEKLENTİSİ ACİL
Sorun Silivri genelini ilgilendiren nitelikte olup, cezalandırmak yerine istişareler ile çözümü yönünde iyileştirme sağlanması yayaların en önemli beklentisi. Genişleyen kaldırımlar, daralan yollara ilişkin uygulamadan sonra yayaları isyan noktasına getiren işgaller konusunda esnafın da her hangi bir müdahaleye gerek kalmadan gerekin yapması gerektiği aşikar.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Eren: Hizmete devam
Sonraki » AK Parti anketlere başladı

YORUM YAP