Cemil Kenar

Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi

Nasrettin Hoca bir gün eşekten düşmüş. İnsanlar başına toplanmış, ‘Hocam doktor çağıralım mı?' demişler. Hoca da ‘Yok yok doktor benim halimden anlamaz siz bana eşekten düşmüş birini getirin. Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar” demiş.

Konu düşme ile alakalı olunca aklımıza hemen takım gelmesin konu pandemik!!!

O kadar çok yayın, rapor, açıklama dinledik, program izledik ki neredeyse hepimiz covit uzmanı olduk. Ancak öyle anlaşılıyor ki herkes bir gün covit olacak. Çember o kadar daraldı ki nereye baksan kime sorsan covit…

Doğal olarak bizde tanıştık.

Hiçbir emare yokken pozitif olmadan Temaslı olduğumuz için aynı ilaçları kullandık.

Pozitif vaka için gelen filyasyon ekibi temaslı olduğumuz için 10 gün karantinada kalacaksınız ve şu ilaçtan ilk gün sabah 8 akşam 8 adet, sonraki günler sabah akşam 3'er adet alacaksınız dedi.

Artık her türlü bilgiye ulaşmak kolay, araştırdık, soruşturduk, ya tutarsa misali verilen tedavi edici özelliği kanıtlanmış bir ilaç ve dünya da bizden başka sadece Brezilya'da hastalara veriliyor.

Bilim Kurulunun tavsiyesidir her ihtimale karşı ne olur ne olmaz diyerek yarım doz alarak iki gün kullandım.

Keşke kullanmasaydım.

58 yıllık bağışıklık sistemi alt üst oldu.

İlacı kullanıp kullanmamak herkesin kendi tasarrufudur kimseye kullan ya da kullanma denemez aka futbolcuların kullanmadıkları biliniyor. Kullanmış olsalar bırakın 10 gün sonra maç oynamayı sezonu kapatırlar.

İlaç o derece yıpratıcı…

Neyse ki hasarsız atlattık her gün bir saat bisiklet kullanıp 10.000 adım atacak kadar normal hayata döndük. Dolayısıyla artık eşekten düşmüş biri olarak süreci daha rahat değerlendirebiliriz.

Virüs ve ilacın kimde nasıl etki tepkiye yol açacağı bilinmiyor. 17 günlük kapanma yüksek ihtimalle şampiyonlar ligi finali ile alakalı maçın oynanabilmesi için vaka sayıları istenen seviyeye çekilecek maçtan sonra yine saldım çayıra Mevla'm kayıra moduna geçilecektir.

Onun için yakalanıp atlatanlara geçmiş olsun ama henüz yakalanmayanlara mümkünse aşı olana kadar herkesten her şeyden uzak durmalarını tavsiye ederim.

Son olarak covit geçiren ve covit ilacı kullananların kardiyo kapasitesini arttırmak için hareket etmeleri en azından yürümeleri gerekir.

Bu bazen kısıtlamalarda ihlallere neden olabiliyor.

Bu konuda vatandaşlara son derece hoşgörülü davranan polis teşkilatına da tutumları dolayısıyla teşekkür ederim…

 

YORUM YAP