Okulumuzun bir başarısı daha ilçemizi gururlandırdı

Okulumuzun bir başarısı daha ilçemizi gururlandırdı

1.03.2018 10:46:21

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Gastronomi Yarışmalarına katıldılar. 16.'sı düzenlenen Uluslararası Mutfak Günleri'nden bu yıl da madalyasız dönmedi. Kazandıkları Beş Altın, Yedi Gümüş ve Altı Bronz Madalya ile Silivri'mizi bir kez daha gururlandırdılar.

Tüyap'ta 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 16. Uluslararası Mutfak Günleri'ne ilçemiz Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl rekor bir katılımla 19 öğrenci olarak gerçekleşti. Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Meral Filiz Pala, Haldun Pala, Halil Mucuk ve T. Ümit Yalçınkaya yoğun bir şekilde tüm öğrencileri yarışmalara hazırladılar. Hem uluslararası hem de ulusal katılımcıların yer aldığı yarışmada gençler heyecan dolu dakikalar yaşadılar. Modern Türk Mutfağı dalında Mehmet Koray Bayram, İsmail Hakkı Okumuş, Mert Açıkalın, Sevilay Çakmak, yine aynı kategoride Umut Bayram Soylu, Ali ihsan Gürel, Osman Yıldıray Yıldız, Emine Bakır'dan oluşan iki ekip ile okulumuz temsil edildi. Bireysellerde ise Tatlı Kategorisinde Selenay Kırsever, Güntaç Kaya, Nuray Akgül Ayeş, Hanife Karaüzüm, Elif Özkaya ile Ana yemek kategorisinde; Mehmet Koray Bayram, Hasan Büyükcan, Alper Atay Pizza Kategorisinde Duygu Arduç, Makarna Kategorisinde Hilal Ağca, Balık Kategorisinde Esra Özdemir ve Hilal Ağca yarıştı.

PİZZA KATEGORİSİNDE JÜRİ ÖĞRENCİMİZİ MENÜ VE YARATICI SUNUMU İÇİN TEBRİK ETTİ
Heyecanlı ve coşku dolu geçen saatlerde, Pizza kategorisinde yarışan Öğrencimiz Duygu Arduç'u yaratıcı sunumundan dolayı tebrik etti. Tüm hünerlerini sergileyerek pizzayı yarışmada başarıyla hazırladı. Öğrencilerimizin aileleri ve okulumuzun diğer öğrencileri kendilerine ayrılan bölümde alkış ve tezahüratlarıyla bu yıl da desteklerini esirgemediler.
Yıllardan beri bu yarışmayı kaçırmadan, öğrencilerine uluslararası yarışma tecrübesini sağlayarak, üstün başarılarla buluşturan ve iş hayatlarına bir adım önde başlamalarını sağlayan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bu yıl yarışmada rekor katılım ile % 100 başarı sağladı.

BEŞ ALTIN, YEDİ GÜMÜŞ VE ALTI BRONZ MADALYA İLE % 100 BAŞARI
Pizza Kategorisinde Duygu Arduç Altın Madalya, Tatlı Tabağı kategorisinde Nuray Akgül Ayeş Altın Madalya, Balık Kategorisinde, Esra Özdemir Altın Madalya, Ana yemek kategorisinde; Mehmet Koray Bayram Altın Madalya, Hasan Büyükcan Altın Madalya, Tatlı Tabağı kategorisinde Selenay Kırsever, Güntaç Kaya, Hanife Karaüzüm Gümüş Madalya, Ana yemek kategorisinde; Alper Atay Gümüş Madalya, Makarna Kategorisinde Hilal Ağca Gümüş Madalya, Balık Kategorisinde Hilal Ağca Gümüş Madalya, Modern Türk Mutfağı dalında Mehmet Koray Bayram, İsmail Hakkı Okumuş, Mert Açıkalın, Sevilay Çakmak, yine aynı kategoride Umut Bayram Soylu, Ali ihsan Gürel, Osman Yıldıray Yıldız, Emine Bakır Bronz Madalya kazandılar. İlçemizi temsil eden öğrencilerimizin madalyaları, Tüyap'ta düzenlenen ödül töreninde kendilerine takdim edildi.

YORUM YAP