Okullarımızda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Okullarımızda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

31.10.2019 09:44:32

Cumhuriyet'in 96. yıldönümü ilçemiz okullarında coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçemiz okullarında heyecan, sevinç ve coşku içinde kutlandı. Cumhuriyet'in 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programlarında şiirler ve şarkılar okundu, danslar sahnelendi.
Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlçe Çelenk Töreni ve İlçe Kutlama Programı'nda sahne alan okullarımız, bayram coşkusunu okullarında düzenlenen törenlerde de yaşadı.
Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları şiir ve şarkıları okudular, gösterileriyle bayram coşkusu doruğa çıkardılar. Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı, sevgi ve minnet duygularını ifade ettiler. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatarak Cumhuriyet'in anlam ve önemini dile getirdiler, koruyarak ileriye taşımaya söz verdiler. Ata'nın ilke ve inkılaplarının ışığında yürümeye ve Türk milletine emaneti olan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlıklarını dile getirdiler.
Odak Okulları öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında “Atamızın Son Balosu” adlı tiyatro oyununu başarıyla sahneledi. Günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular, marşlar söylediler.
Mektebim Okulları öğrencileri, okullarında düzenledikleri kutlama programının yanı sıra Silivri Sahilinde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlediler. Ellerinde meşalelerle Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar ve yaşattılar. Veliler de öğrenci ve öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Mektebim Okulları temsilcileri, daha sonra Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşüne de katıldı.
Çizgi Koleji, Cumhuriyet konulu Resim Sergisinin yanı sıra okulunda düzenlenen törenle bayramı kutladı. Öğrenciler, hazırladıkları şiirleri sundular, marşlar eşliğinde bayram sevinci yaşadılar.
Özel Silivri Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakımevi, Liderim Anaokulu, Aydede Anaokulu, AKD Kids Anaokulu, Arya Kreş ve Anaokulu minikleri de okullarında Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Minikler, ellerinde bayraklarla marşlara eşlik etti ve şiirlerini seslendirdiler.
Gazi İlkokulu, Turgut Reis İlkokulu ve Piri Mehmet Paşa İlkokulları ile Ertuğrul Gazi Ortaokulu, okullarında sundukları renkli gösteriler ve şiirlerle Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anarak teşekkür ettiler.
Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı İlçe Kutlama Programında Halk Oyunları gösterileriyle renk kattılar.
Atatürk Anadolu Lisesi ve Silivri Anadolu Lisesi, okullarında düzenledikleri kutlama programıyla Cumhuriyet'imizin 96. yıldönümünü kutladılar.
Gazi İmam Hatip ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulları, İlçe Kutlama Programının yanı sıra okullarında sundukları programla Cumhuriyet'in anlam ve önemini vurguladılar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi, minnetle andılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP