Okula Uyum Eğitimleri başladı

Okula Uyum Eğitimleri başladı

2.09.2021 09:40:39

1.Sınıf ve anasınıflarda Okula Uyum Eğitimleri 31 Ağustos 2021 tarihi itibariyle başlayarak Yüz Yüze Eğitimin de ilk adımı atıldı.

İlçemiz birçok okul öncesi kurumu ve ilkokulları gibi Turgut Reis İlkokulu da 1. Sınıf ve anasınıfı öğrencileri için kapılarını açtı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar da Turgut Reis İlkokulu ailesini yalnız bırakmadı.

Okul Müdürü Hakan Can, ilk günlerine ilişkin, “Bugün itibariyle 1. sınıflarımız ve anasınıflarımızda uyum haftasına heyecan ve sevinç ile başladık. Bu mutlu günümüzde yanımızda olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar'a, tüm Turgut Reis İlkokulu ailesi ve velilerimiz adına teşekkür ederiz.” Paylaşımında bulundu.

OKULA UYUM EĞİTİMLERİ İÇERİĞİ

Okula Uyum Eğitimleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecek.

Öğrencilerin; öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

Öğrenci ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fizikî mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım vb. konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanların uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılımları sağlanacak.

Eğitim ve öğretim yılının başladığı 06 Eylül 2021 tarihi itibariyle ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5'inci sınıf öğrencilerinin eğitim ortamına uyumlarının sağlanması için gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Renginar SALİ

YORUM YAP