Öğretmenevİ yeni yüzüne kavuşturuluyor

Öğretmenevİ yeni yüzüne  kavuşturuluyor

22.08.2016 09:11:14

İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın girişimleriyle Silivri Öğretmenevinde fiziki yapı iyileştirilmesi ve hizmet sistemi değişikliğine gidilerek
uygulanacak yeni konsept çalışmaları için ciddi adımlar atıldı.

İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın girişimleriyle, sponsorların da katkılarıyla Ramazan ayı itibariyle Silivri Öğretmenevi'nde kapsamlı bir tadilat başladı. Eskiyen fiziki yapısı nedeniyle günümüz şartlarında ihtiyaca cevap veremeyen ve hizmette de yetersiz kalan Silivri Öğretmenevi'nde kapsamlı bir onarım ve yeniliğe gidildi. Fiziki yapının iyileştirilmesinin yanı sıra çalışma sisteminde de değişikliğe gidileceği öğrenildi.

SİLİVRİ ÖĞRETMENEVİ'NE NELER YAPILIYOR?ÖĞRETMENEVİNE KONSEPT DEĞİŞİKLİĞİ
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın yakından ilgilenerek bizzat takip ettiği çalışmada konsept değişikliğine gidildi. Kuruma müdür olarak yeni atanan Kürşat Türkoğlu, Bekarlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yeni konsept kapsamında yapılacaklar planlandı. Sponsorların da katkılarıyla öğretmenevi binasının baştan yenileneme çalışmaları başladı. Aynı şekilde bahçesinin de yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Çay bahçesi ve lokal anlayışından uzaklaşılacak. Büyütülen ve modern görünüme kavuşturulacak giriş kat, salon ve çatı katındaki odaların yanı sıra, bahçenin bir kısmı düğün salonu, ön tarafı kafe bistro olarak düzenlenecek. Kafede müşteriler sabahları zengin kahvaltı çeşitlerini sahil manzarası eşliğinde tadabilecek. Burada genç ve dinamik bir ekip çalışacak. Sadece bina değil, çalışma sistemi de değişecek.

SALON 150 KİŞİDEN 200 KİŞİYE ÇIKARILDI
Binanın eskimiş olan elektrik, su ve doğalgaz tesisatı değişim çalışmaları tamamlandı. Binanın salonu 50 m2 büyütüldü. Yıllardan bu yana çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan öğretmenevinin salonu daha önce 150 kişilikti, genişletme çalışmasıyla birlikte 200 kişilik kapasiteye kavuşturuldu.

ÖĞRETMENEVİ NİHAYET MENÜ'YE KAVUŞACAK
Müdürlük ve muhasebe odaları büyütüldü. Bar kısmı oluşturuldu. Mutfak alanı büyük ölçüde genişletilerek rahat bir çalışma ortamı sağlandı. Yıllardan beri müşterilerine aynı menüyü sunmasından dolayı müşterilerinin yemeklerini komşu işletmelerden sipariş vermesine neden olan Silivri Öğretmenevi'nin bu eksikliği ve sorunu giderilecek. Ödüllü şef Vedat Birtek'in aşçı görevini devralacağı mutfakta artık dünya lezzetleri sunulabilecek. Kahvaltı çeşitleri, burgerler, dürümler, krepler, tost çeşitleri, soğuk ve sıcak sandviçler, başlangıçlar, beyaz ve kırmızı etler, omletler, menemen çeşitleri, salatalar, makarnalar, meyve tabağı, dondurmalar, pastalar, tatlılar, bitki çayları, meşrubatlar ve sıcak içeceklerden oluşan menü taslakları şimdiden hazır.

ODALAR YENİLENECEK
Binanın giriş katı da 48 m2 öne çıkılarak büyütüldü. Lobi olarak düzenlenecek olan bu kısmın görselleri oluşturuldu. İki katlı olan öğretmenevinin çatı katında bulunan dört odanın ikisi süit, ikisi normal olarak düzenlenerek, yaklaşık iki metre öne çekilerek büyütüldü. Silivri sahil ve denizine bakan en güzel manzaraya sahip odalar baştan yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulması beklenmekte.
Öğretmenevi bahçesindeki beton zemin yenilendi. Birçok firma ve kişiler destekte bulundu ve bulunmaya devam ediyor. Bahçedeki masa ve sandalyeler yenilenecek. Yüksek maliyet çıkarmadan iyi bir konseptin hedeflendiği Silivri Öğretmenevinde el birliği ile çalışmaların bir an evvel tamamlanması iletilen temenniler arasında. Yeni yüze kavuşturulacak olan öğretmenevine kokteyl eşliğinde açılış yapılması beklenmekte.


Renginar SALİ

YORUM YAP