“Öğreniyorum, Öğrenirken Eğleniyorum” İyi Örnek ödülü aldı

“Öğreniyorum, Öğrenirken Eğleniyorum” İyi Örnek ödülü aldı

21.06.2019 13:48:57

Selimpaşa Yavuz Selim İlkokulu öğretmenlerinden Esra Sarıahmet, “Öğreniyorum, Öğrenirken Eğleniyorum” adlı projesiyle Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi'nde yerini aldı.

Ödüle layık görülen ve 7. Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara Sergisi'nde yer almaya hak kazanan bir diğer ilçemiz okul projesi ise Selimpaşa Yavuz Selim İlkokulu öğretmeni Esra Sarıahmet'in Öğreniyorum Öğrenirken Eğleniyorum” adlı çalışması oldu.
19 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleştirilen sergi ve Ödül Töreni'nde Selimpaşa Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Yücel Akçay da öğretmenini yalnız bırakmadı.
Esra Sarıahmet, sergiye gelen katılımcılara projesi hakkında bilgi verdi, İstanbul İL Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın elinden ödülünü alarak, tebrikleri kabul etti.

“ÖĞRENİYORUM, ÖĞRENİRKEN EĞLENİYORUM”
Sarıahmet, Eğitimde İyi Örnekler ödülüne layık görülen projesini şu sözlerle tanıttı: “Günümüzde eğitimde çok hızlı gelişimin ve dönüşümün olduğu, bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasına yönelik değişimlerin yaşandığı görülmektedir. Bu değişimlerden edindiğimiz gözlemlerimizden yola çıkarak “Biz nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz ve yaptığımız iş buna hizmet ediyor mu?” sorularına cevap aramaya çalıştık.
Bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan uyumlu, sorgulayan, araştıran, düşünen öğrenmeye aktif olarak katılan bireyler yetiştirilmesi gerektiği cevabına ulaştık.
Tüm etkinliklerimizi konularımızın kazanımlarıyla bağdaşlaştırarak oyunla, eğlenerek öğrenmeye çalıştık. Harf öğretiminde önce harfimizin hikâyesini oluşturduk, harflerimizi köpükle çizdik. Her harf için etkinlikler yaparak harflerimizi somutlaştırdık. Matematik derslerimizi kodlama, puzzle gibi çalışmalarla daha kolay ve eğlenceli olarak işledik. Atık malzemeler kullanarak konserve kapakları, pet şişe gibi malzemeler kullanarak matematik dersimiz için eğitici oyunlar hazırladık ve derslerimiz de sıkça kullandık. Çeşitli sanat etkinlikleri, el becerisi gerektiren etkinlikler yaparak öğrencilerimizin sanatsal yönlerini de geliştirmeyi hedefledik. Tiyatro gezilerine ağırlık vererek öğrencilerimizin sanatla erken yaşta tanışmasını hedefledik. Müzik derslerimizde marakas hazırladık, orff çalışmaları yaptık. Öğrencilerimizin konularımızla ilgili artırılmış gerçeklik ve web 2.0 araçlarını kullanmalarını sağladık. Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Özet olarak tüm derslerimizi somutlaştırarak kalıcı öğrenmeyi sağlamaya, bütün öğrencileri eğitim-öğretim ortamına katarak öğrencilerin sosyal, ruhsal, zihinsel ve kişisel yönleriyle bir bütün olarak gelişimlerini sağlamaya çalıştık ve amacımıza da ulaştık.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP