Nereden nereye...

Nereden nereye...

28.09.2017 11:28:04

Özel öğrenciler yararına açılan Lions Uygulama Çay Bahçesi'ne sahip çıkılmayınca, Roman ailelerinin yuvası oldu.

Engelli öğrencilerin özgüven duygularını geliştirmek, toplumda farkındalık yaratmak ve engelli çocukların üretime katılabileceğini göstermek amacıyla 2011 yılında açılan Silivri Belediyesi Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi'nin son hali içler acısı. Okuyan öğrenciler için uygulama, mezunlar için ise istihdam hedefi de olan anlamlı proje maalesef amacına ulaşamadı. Bir süre işletmeciye de verilen, ticari işletme ruhsatı olmadığı halde gerçekleştirilen organizasyonların tepki çekmesi üzerine, amacına uygun işletilmediği gerekçesiyle Uygulama Çay Bahçesi, Silivri Belediyesi Encümenin aldığı kararla kapatıldı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın, bu aşamada “Aslına uygun bir şekilde çalıştırılacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Anne babaların içi rahat olsun” demesine rağmen olumlu yönde bir gelişme yaşanmadı.
En son Belediye Encümeni kararıyla Silivri Ezgi Eğitim AŞ.'ye devredilen Lions Uygulama Çay Bahçesi, yaklaşık bir yıldır kapalı kalırken, son şimdilerde Roman ailelerinin yuvası haline geldi.
Silivri Belediyesi Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Uygulama Çay Bahçesi'nin son durumu, projeye emek veren eğitimcileri ile umutları çalınan engelli öğrenci ve ailelerini de üzmekte.
Bölgede dört okulun hizmet vermesi dolayısıyla, eğitimci, veli ve öğrencilerin en tercih edilen mekanı olan Lions Uygulama Çay Bahçesi'nin faaliyette olmaması, büyük eksikliğe ve ihtiyaca neden olmakta.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP