XXXXX

Neler oluyor böyle?

1/5000’lik plan tartışmaları yeni söndü. İtiraz süresi sonunda ne çıkacak ortaya daha belli değil. İnsanlar "evlerimiz gitti” diye burada isyan etti ve mülkiyet haklarını korumak adına seslerini yükseltti.
Dün Fener’de yapılan toplantıda arsa sahipleri yerlerinin kamulaştırıldığını öğrenmiş olmanın tepkisini ortaya koydu; "Arazilerimiz gasp ediliyor” diyerek…
Bir başka temelinde mülkiyet hakkının zarar gördüğü düşüncesinden hareketle yükselen karşıtlık. Kamulaştırmanın kararı devletten, kamulaştırmayı yapan özel firma.
Onların devlete sormadan veya sorarak depo yapamadıkları arazilerine, aynı devlet özel bir firmaya rüzgar gülü yapma hakkı tanıyor. "Acil kamulaştırma, kamu yararı var” diyor… Ya vatandaşın hakkı…
Özel firma kamu yararı için santral kurmuyor her halde, ticaret yapacak… Arsasına el konulan çiftçinin ticareti ne olacak?

SİLİVRİ BELEDİYESİ TOPLUM DESTEK MERKEZİ
Silivri Belediyesi’nin Haziran 2012 tarihinde hizmete açtığı merkezden övgüyle söz edildiğine çokça şahit olmaya başladım bugünlerde. Merkezde hizmet veren psikolog ve avukatın, aile içi, hukuki ve sosyal sorunları aşma konusunda vatandaşa sunduğu katkı çok güzel bir karşılık buldu anlaşılan.
Daha birinci yılını bile doldurmayan bu merkezin öyle tantanalı reklam ve tanıtımları da yapılmadı oysaki. Bu projeyi Silivri’de hayata geçirmek çok doğru bir karar olarak kendini ispat etti.
Toplumun ihtiyaçlarını doğru belirlemek ve buna uygun hizmeti geliştirmenin yerindeliği kendini olumlu yönde kısa sürede hissettiriyor.
Silivri Belediyesi ve burada çalışanları kutluyorum.

AK PARTİ’NİN SİLİVRİ’DE RAKİBİ YOK MU?
AK Parti’nin Piri Mehmet Paşa Mahallesi Danışma Meclis toplantısında konuşan İlçe Başkanı Metin Karakaş, siyasi anlamda tek rakiplerinin kendileri olduğunu belirtiyor.
Partiden aktarılan bültende Karakaş’ın değerlendirmeleri bu ara başlıkla verilse de konuşmasının içeriğinde bu ifadeye yer verilmemiş (bize ulaştırılan halindekinden söz ediyoruz, değiştirerek kullanıyoruz). Yine de Karakaş’ın bu düşünceye sahip olduğunu, böyle bir ifade kullandığını doğru kabul edecek olursak Silivri ölçeğinde katılmak mümkün değil. Türkiye geneli için Karakaş’ın söylediği bakış açısına göre değerlendirilebilir.
Ancak Silivri’de "AK Parti’nin tek rakibi kendisi” demek çok gerçekçi olmaz. Çok iddialı bir görüş olarak yine de kabul etme ısrarında olanlar çıkabilir. Silivri’de CHP ile AK Parti yerel politikalarını birbirine bakarak belirlemeli.
Ki öyle yaptıklarını da biz söyleyebiliriz, onlar istedikleri kadar inkâr edebilir. Rekabet önemli bir itici ve geliştirici güçtür, doğru kullanıldığında, değerlendirildiğinde…

BAŞSAĞLIĞI
Geçtiğimiz gün Eğitim İş Silivri Temsilciliği Yöneticisi ve Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi Beden Öğretmeni Yavuz Ergen’in amcası Ahmet Ergen vefat etti. Yavuz Ergen ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

YORUM YAP